Παρουσίαση της καινοτομίας του Σουκροσωμικού Σιδήρου (SiderAL®)

Facebooktwitterpinterest

 

Παρουσίαση της καινοτομίας του Σουκροσωμικού Σιδήρου (SiderAL®)  στην 10η Επετειακή Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϋλικών.

Κατά την διάρκεια της 10ης Επετειακής Εκδήλωσης της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϋλικών που έλαβε χώρα το τριήμερο 26-28 Νοεμβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα, παρουσιάστηκαν νέα επιστημονικά δεδομένα για την διεθνώς πατενταρισμένη τεχνολογία στην οποία βασίστηκε η ανάπτυξη του καινοτόμου συμπληρώματος Σουκροσωμικού Σιδήρου (SiderAL®), που αναπτύχθηκε από την Ιταλική εταιρεία PharmaNutra και διατίθεται στην ελληνική αγορά από την φαρμακευτική εταιρεία Win Medica.

Τεχνολογία SiderAL – Μοναδικό Προφίλ Απορρόφησης

Σύμφωνα με μελέτη ανάλυσης και τεκμηρίωσης της τεχνολογίας SiderAL® που ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την διδάκτορα της έδρας Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του ΕΚΠΑ κα Νατάσσα Πίπα υπό την επίβλεψη του καθηγητή Κώστα Δεμέτζου η επιτυχημένη σύνθεση βιολειτουργικών υλικών όπως η λεκιθίνη, το άμυλο, τα φωσφολιπίδια και οι εστέρες της σουκρόζης σε σταθερή υπερμοριακή δομή, η οποία περιβάλει τον πυροφοσφωρικό σίδηρο αποτελεί την σημαντική καινοτομία που εξασφαλίζει την προστατευμένη διέλευση του σιδήρου από την γαστρεντερική οδό και την σχεδόν πλήρη απορρόφηση του μέσω των Μ κυττάρων του λεπτού εντέρου από όπου μεταφέρεται στο ήπαρ και από εκεί μετά την ενζυμική διάσπαση της προστατευτικής υπερμοριακής δομής διοχετεύεται κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματος.

Ασφάλεια και Αποτελεσματικότητα

Το SiderAL® χάρη στην προηγμένη τεχνολογία μεταφοράς και απόδοσης του σιδήρου στον οργανισμό προσφέρει μοναδικά οφέλη, όπως είναι η απουσία ανεπιθύμητων ενεργειών από το γαστρεντερικό σύστημα (γαστραλγίες, δυσκοιλιότητα, διάρροιες, κλπ) που είναι πολύ συχνές με τα περισσότερα από του στόματος χορηγούμενα σκευάσματα σιδήρου και οδηγούν συχνά σε διακοπή της θεραπείας. Επίσης η υψηλή απορρόφηση του σουκροσωμικού σιδήρου από τον οργανισμό εξασφαλίζει εξαιρετικά υψηλή αποτελεσματικότητα στην βελτίωση των αιματολογικών παραμέτρων που σε κλινικές μελέτες έχει βρεθεί παρόμοια ακόμα και με εκείνη του ενδοφλέβιου σιδήρου. Τέλος επιτρέπει την λήψη μια φορά την ημέρα, οποιαδήποτε ώρα και ανεξάρτητα από τη λήψη τροφής.

Περιεκτικότητα

Ο σουκροσωμικός σίδηρος SiderAL® κυκλοφορεί στην Ελλάδα από την Win Medica σε δυο περιεκτικότητες. Το SiderAL FORTE περιέχει 28mg σουκροσωμικού σιδήρου και βιταμίνη C για όλες τις περιπτώσεις ανεπάρκειας σιδήρου και το SiderAL Folico περιέχει 21mg σιδήρου, μαζί με φυλλικό οξύ και βιταμίνες Β6, Β12, C και D για περιπτώσεις όπου απαιτείται σίδηρος και φυλλικό οξύ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σκευάσματα SiderAL® επισκεφτείτε το site www.anemia-sideral.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.