4ο Ουρολογικό Συνέδριο

Facebooktwitterpinterest

Από τις 27/11/2015 έως τις 29/11/2015 πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο Ξενοδοχείο “Makedonia Palace”, το 4ο Ουρολογικό Συνέδριο, με θέμα «Εξελίξεις στην Ουρολογία – Αποφρακτικές Παθήσεις Ουροποιητικού Συστήματος».

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Έρευνας και Εφαρμογών Ουροποιογεννητικού Συστήματος (Ι.Ε.Ε.ΟΥ.) σε συνεργασία με τη Β΄ Ουρολογική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Καθηγητής Ουρολογίας – Νευροουρολογίας Α.Π.Θ., κ. Ιωαννίδης Ισαάκ – Ευάγγελος και Αντιπρόεδροι ο Διευθυντής ΕΣΥ κ. Γιακουμέλος Αλέξανδρος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ουρολογίας – Νευροουρολογίας Α.Π.Θ. κ. Αποστολίδης Απόστολος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ. κ. Χατζημουρατίδης Κων/νος.
Το Συνέδριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 27/11 και ώρα 18.00 το απόγευμα στην συνεδριακή αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΙ » του ξενοδοχείου Makedonia Palace και θα λήξει την Κυριακή στις 15:00.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι :
“ Παθοφυσιολογία και διαγνωστική διερεύνηση της απόφραξης”,
“ Αποφρακτικές Παθήσεις του ανώτερου ουροποιητικού”,
“ Αποφρακτικές παθήσεις του κατώτερου ουροποιητικού”,
“ Ειδικά Θέματα”,
“ Φαρμακευτική ή χειρουργική αντιμετώπιση σε ΚΥΠ και υπερδραστήρια κύστη; ” και
“Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη και συμπτώματα από το κατώτερο ουροποιητικό: Σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές”
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από τον ελλαδικό χώρο οι οποίοι θα αναπτύξουν τα νεότερα δεδομένα στη διαγνωστική προσέγγιση και θεραπευτική αντιμετώπιση των αποφρακτικών παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος. Τα προβλήματα ούρησης που προκύπτουν από τις αποφρακτικές παθήσεις του ουροποιητικού, αποτελούν σημαντική πηγή ενόχλησης για τους Έλληνες ασθενείς, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες. Η γνώση με βάση την έρευνα ανανεώνεται ταχύτατα και νέες θεραπείες επιτρέπουν τη μακροχρόνια συντηρητική αντιμετώπιση των ασθενών, μειώνοντας συνεχώς τις ενδείξεις στη χειρουργική αντιμετώπιση, συμβαδίζοντας και με τις επιθυμίες των ασθενών. Σε αυτό το διήμερο θα γίνει μια προσπάθεια να δοθούν εμπεριστατωμένα και λεπτομερώς τα νέα δεδομένα αλλά και η εμπειρία του σήμερα.
Γραμματεία Συνεδρίου : Voyager Complete Travel Services, τηλ. επικοινωνίας: 2310250403
Θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν θα θέλατε να καλύψετε δημοσιογραφικά το συνέδριο, καθώς και δηλώσεις του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής , του Κυρίου Ιωαννίδη Ισαάκ – Ευάγγελου.
Με τιμή,
για το Ινστιτούτο Έρευνας και Εφαρμογών του Ουροποιογεννητικού Συστήματος
Ο Πρόεδρος
Ευάγγελος-Ισαάκ Ιωαννίδης
Καθηγητής Ουρολογίας – Νευροουρολογίας Α.Π.Θ.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.