Θεραπεία της ακμής με Δερμοαπόξεση μικροκρυστάλλων 

Facebooktwitterpinterest

Πρόκειται για φλεγμονή των τριχοσμηγματογόνων μονάδων του προσώπου και του κορμού.

Η ακμή είναι ένα νόσημα το οπόιο προκαλεί ιδιαίτερη ψυχολογική φόρτιση σε όλους τους ασθενείς γιαυτό και χρειάζεταιάμεση θεραπεία καθώς και την αποφυγή δημιουργίας αντιαισθητικών ουλών.

Τι είναι η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους και πως δρα στην θεραπεία της ακμής;

Η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους είναι ένας ιατρικός βαθύς καθαρισμός του δέρματος τόσο του προσώπουόσο και του σώματος χωρίς την χρήση ατμού αλλα με την χρήση ειδικών μικροκρυστάλλων.

Απομακρύνει τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος χώρις ίχνος τραυματισμού, παρασύροντας ταυτόχρονα μαζί ρύπους αλλά και σμήγμα.

Στη συνέχεια ακολουθεί διάνοιξη φαγεσώρων, κύστεων και κεχρίων καθώς και απομάκρυνση του κλειστού σμήγματος και πλήρης καθαρισμός των πόρων.

Οι σμηγματογόνοι αδένες μαυτόν τον τρόπο μειώνουν σταδιακά την παραγωγή σμήγματος ενώ οι πόροι παράλληλα κλείνουν, μειώνεται η λιπαρότητα και το πρόσωπο φαίνεται γρήγορα καθαρό και λαμπερό.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για την θεραπεία της ακμής με την δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους;

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται εξαρτάται από την περίπτωση και από τον αν ο ασθενής βρίσκεται ταυτόχρονα σε τοπκή ή συστηματική θεραπεία για την ακμή του.

Μία μόνο συνεδρία αρκεί για μια άμεσα λαμπερή, καθαρή από ρύπους και σμήγμα αλλά ταυτόχρονα ξεκούραστη επιδερμίδα.

Ωστόσο σε ασθενείς με φαγεσωρική ακμή ή σε ασθενείς που έχουν ακμή αλλά δεν επιθυμούν καμία φαρμακευτική παράλληλα αγωγή οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι περισσότερες.

Χρειάζεται ένα πρωτόκολλο 4-6 περίπου συνεδριών κάθε 3 – 4 εβδομάδες.

Εάν λαμβάνω φραμακευτική αγωγή για την ακμή μου μπορώ να κάνω δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους;

Βεβαίως μπορεί να γίνει η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους ταυτόχρονα με την φαρμακευτική αγωγή για την ακμή.

Το σωστό είναι να προηγείται μία πλήρης δερματολογική εξέταση του ασθενή από την ιατρό δερματολόγο Dr Τζούμα Αναστασία προκειμένου να καθοριστεί το πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής και φυσικά να καθοριστεί η τοπική ή συστηματική φαρμακευτική αγωγή που πιθανόν να χρειάζεται να ακολουθήσει και το χρονοδιάγραμμα της δερμοαπόξεσης με μικροκρυστάλλους.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.