Το γιαουρτάκι μας, ο,τι πιο θρεπτικό!!!

Facebooktwitterpinterest

Το γιαούρτι είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν το οποίο παράγεται απ’ τη ζύμωση του γάλακτος. Μας παρέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και αποτελεί πλούσια πηγή ασβεστίου για τον οργανισμό συμβάλλοντας έτσι στην υγεία των οστών και των δοντιών, στη σωματική ανάπτυξη των παιδιών αλλά και στη πρόληψη της οστεοπόρωσης στις μεγάλες ηλικίες.

Επιπλέον, είναι εξαιρετική πηγή προβιοτικών και έτσι δρα προστατευτικά για το έντερο βοηθώντας στη σωστή λειτουργία του.
Περιέχει βιταμίνες Α, Β2 ( ριβοφλαβίνη) και Β12 καθώς και αρκετά ανόργανα στοιχεία ( κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο ).

Συγκεκριμένα οι βιταμίνες που μας χαρίζει μας προσφέρουν …
1) η βιταμίνη Α προστατεύει τα δόντια και την όραση και επιπλέον συμβάλλει στην ανάπτυξη των οστών.
2) Η Β2 ή αλλιώς ριβοφλαβίνη συμβάλλει και αυτή εξίσου στη διατήρηση της καλής όρασης αλλά και στη σωστή λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών για παραγωγή ενέργειας βοηθώντας έτσι στη μείωση της κόπωσης.
3) H B12 είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό καθώς συμβάλλει στην δημιουργία υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.

Γι’ αυτό λοιπόν, είναι μια ιδανική επιλογή για το πρωινό μας ή ως ενδιάμεσο σνακ καθώς πέρα απ τις ευεργετικές του ιδιότητες είναι γευστικό και εύπεπτο αλλά και ικανό να μας κρατήσει χορτάτους.
Extra tip: Μπορούμε να προσθέσουμε για έξτρα γεύση και περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά διάφορα φρούτα ή ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.