Ποια είναι η θεραπεία στη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια

Φλεβική ανεπάρκεια κάτω άκρων Facebooktwitterpinterest

Η θεραπεία της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας έχει στόχο τη μείωση της φλεβικής πίεσης του σκέλους. Αυτό επιτυγχάνεται αν ο ασθενής χρησιμοποιεί ειδικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης. Γενικά η χρήση αυτών των καλτσών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων και να επιβραδύνει την εξέλιξη της φλεβικής νόσου. Είναι σημαντικό ο ειδικός να καθορίσει την κατηγορία της κάλτσας την οποία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ο κάθε ασθενής, αναλόγως των συμπτωμάτων και των κλινικών εκδηλώσεων.

Αν λόγω της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας έχουν δημιουργηθεί κιρσοί, τότε η χειρουργική αντιμετώπιση των κιρσών μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των συμπτωμάτων. Υπάρχουν βέβαια και άλλες μέθοδοι εκτός της κλασικής επέμβασης που χρησιμοποιούνται σήμερα. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας πλέον το laser και οι ραδιοσυχνότητες αποτελούν πιο σύγχρονο τρόπο αντιμετώπισης με εξίσου καλά αποτελέσματα συγκριτικά με την χειρουργική επέμβαση. Σε μικρής διαμέτρου κιρσούς και σε ευρυαγγείες η σκληροθεραπεία είτε με υγρό , είτε με αφρό, αποτελεί τη μέθοδο εκλογής για τη θεραπεία τους. Τη μελέτη των φλεβών και τον προσδιορισμό αν αναμένεται όφελος ή όχι από την εγχείρηση ή οποιαδήποτε άλλη επεμβατική μέθοδο είναι σημαντικό να την καθορίσει ο θεράπων ιατρός σύμφωνα με τις ενδείξεις της κάθε μεθόδου.

Όσο πιο έγκαιρα δει κανείς έναν ειδικό ιατρό και αρχίσει θεραπεία, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα και λιγότερα τα μελλοντικά προβλήματα που σχετίζονται με την χρόνια φλεβική ανεπάρκεια.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.