Οστεοαρθροπάθεια ισχίου

Facebooktwitterpinterest

AMIS – Ελάχιστα Επεμβατική Τεχνική
Γιατί να διαλέξω την AMIS;

Η AMIS είναι μια πρωτοποριακή Ελάχιστα Επεμβατική Τεχνική η οποία χρησιμοποιείται σε ασθενείς με προχωρημένη οστεοαρθροπάθεια ισχίου ή με υποκεφαλικά κατάγματα του ισχίου. Το κύριο χαρακτηριστικό της νέας αυτής τεχνικής είναι η ατραυματική προσπέλαση αφού η τομή δέρματος είναι της τάξης των 7-9 εκ μήκους (έως σήμερα η τομή δέρματος έφτανε μέχρι τα 20 εκ) και δεν προκαλείται καμιά βλάβη σε αγγεία, νεύρα, μυς και τένοντες. Τα ανατομικά δηλαδή στοιχεία της περιοχής του ισχίου απωθούνται και δεν τραυματίζονται όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Συνεπώς, η αποκατάσταση του ασθενή είναι άμεση. Πράγματι, ο ασθενής μπορεί να βαδίσει με πλήρη φόρτιση στις πρώτες 24 ώρες, να παραμείνει στην κλινική για 3-4 ημέρες και να μην χρειαστεί κανενός είδους μετεγχειρητικής αποκατάστασης.

Επιπλέον, ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος, η διεγχειρητική απώλεια αίματος είναι μικρή και ο κίνδυνος εξάρθρωσης είναι σημαντικά μειωμένος αφού τα σταθεροποιητικά στοιχεία της άρθρωσης δεν τραυματίζονται. Η πλειονότητα τωνασθενών μπορεί να οδηγήσει 7-14 ημέρες μετά την επέμβαση και η επαναφορά στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής είναι πλήρης μετά από 3-4 εβδομάδες.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.