Ciabatta με γέμιση

Facebooktwitterpinterest

ΥΛΙΚΑ

    • 4 ψωμιά ciabatta
    • 250 g κιμά γαλοπούλας
    • 1/2 πράσινη πιπεριά

  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κονσέρβα αποφλοιωμένες τομάτες
  • 1 κoυτ. της σούπας τοματοπελτέ
  • 150 g κόκκινα φασόλια
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 g τυρί cheddar ή ementaler
  • λάδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι. Τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτετε τον κιμά και τον τσιγαρίζετε, μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέτετε την πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους και τα αφήνετε στη φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνετε στο κρέας τις τομάτες από την κονσέρβα και τον τοματοπελτέ. Ανακατεύετε. Όταν οι τομάτες ζεσταθούν, προσθέτετε τα κόκκινα φασόλια και τα μαγειρεύετε όλα μαζί, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε.

Κόβετε το πάνω μέρος των ψωμιών, κάνοντας μια λακουβίτσα σε σχήμα V. Γεμίζετε την κάθε ciabatta με τη γέμιση. Τις βάζετε πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζετε το πάνω μέρος με το τριμμένο τυρί. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά (μέχρι να λιώσει το τυρί).

ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

Τις σερβίρετε ζεστές.

 

 

https://kouzinalidl.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.