Οδηγίες σωστής περιποίησης των νυχιών

Facebooktwitterpinterest

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που οι γυναίκες ασχολούνται περισσότερο με την περιποίηση των νυχιών σε χέρια και πόδια. Οι ειδικοί της ομορφιάς είναι οι Αισθητικοί, οι ειδικοί όμως της υγείας των νυχιών είναι οι Δερματολόγοι, γι αυτό φροντίστε να ακολουθείτε τις παρακάτω συμβουλές για να διατηρήσετε την υγεία των νυχιών σας.

Σε κάθε ινστιτούτο αισθητικής που πάτε ελέγξτε και ρωτήστε για τον τρόπο απολύμανσης των εργαλείων και βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό πλένει τα χέρια του μετά από κάθε πελάτη. Οι συσκευές υδρομασάζ που χρησιμοποιούνται στο πεντικιούρ πρέπει να πλένονται καλά και να απολυμαίνονται προκειμένου να μην «φιλοξενούν» μικρόβια και μύκητες που θα μεταδοθούν στα πόδια σας. Οι λίμες πρέπει να είναι μιας χρήσης και να ανοίγονται από τη συσκευασία παρουσία σας.

Μην επιτρέπετε να κόβουν τα πετσάκια γύρω από τα νύχια, παρά μόνο να τα σπρώχνουν απαλά προς τα πίσω. Ο φυσικός τους ρόλος είναι να στεγανοποιούν το κενό ανάμεσα στο νύχι και στο δέρμα κι έτσι να προστατεύουν από ανεπιθύμητους εισβολείς όπως μύκητες και μικρόβια.

Μην καλύπτετε νύχια που πάσχουν με ψεύτικα νύχια ή μόνιμα βερνίκια. Συμβουλευτείτε Δερματολόγο για να τα θεραπεύσετε. Τα μανικιούρ και πεντικιούρ με ακρυλικά νύχια ή gel προορίζονται για υγιή νύχια, και με την προϋπόθεση να χρησιμοποιούνται περιοδικά και όχι συνεχόμενα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πριν από τεχνικές που χρησιμοποιούν λαμπτήρες που εκπέμπουν UV ακτινοβολία φροντίστε να έχετε βάλει αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας στα δάχτυλά σας.

Αν ξυρίζετε τα πόδια σας μην το κάνετε 24 ώρες πριν πάτε για πεντικιούρ, καθώς οι μικροαμυχές που δημιουργεί το ξυραφάκι σας βάζουν σε κίνδυνο δερματικών λοιμώξεων. Μπορείτε να τα ξυρίσετε αμέσως μετά το πεντικιούρ.

Μην περπατάτε χωρίς σαγιονάρες / παπούτσια στους χώρους των ινστιτούτων.

Αν χρησιμοποιείτε πορτοκαλί και κόκκινα βερνίκια, χρησιμοποιείστε πρώτα μια άχρωμη βάση για να προλάβετε τη δυσχρωμία που προκαλούν στα νύχια.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τη βαφή των νυχιών μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση σε ορισμένους. Αν εμφανίσετε οποιαδήποτε αντίδραση ή εξάνθημα επισκεφτείτε Δερματολόγο και σημειώστε ποια προϊόντα είχατε χρησιμοποιήσει πριν αυτό εμφανιστεί.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.