Ισραήλ: Φάρμακο για την αρθρίτιδα αποτελεσματικό στη θεραπεία της αλωπεκίας

Facebooktwitterpinterest

Η γυροειδής αλωπεκία είναι μια αυτοάνοση νόσος, που προσβάλλει παιδιά και ενήλικες και προκαλεί ξαφνική ή σταδιακή απώλεια μαλλιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αλωπεκία προκαλεί απώλεια του τριχωτού της κεφαλής ή/και του προσώπου, αλλά μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση και σε άλλα μέρη του σώματος. Σοβαρά επακόλουθα της νόσου είναι τα ψυχολογικά προβλήματα με απώλεια της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης.

Οι καθηγητές Yuval Ramot και Abraham Zlotogorski του τμήματος Δερματολογίας και Τριχόπτωσης, μαζί με τον καθηγητή Yackov Berkun της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah της Ιερουσαλήμ, ανακάλυψαν ότι το Baricitinib, ένα φάρμακο που βρίσκεται υπό ανάπτυξη για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, μπορεί να είναι αποτελεσματικό και στη θεραπεία της σοβαρής αλωπεκίας. Η έρευνα τους, που διεξήχθη σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστήμιου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, κατέδειξε ότι η θεραπεία αυτή ήταν αποτελεσματική. Η ικανότητα του Baricitinib να καταστέλλει φλεγμονώδεις ασθένειες όπως η αρθρίτιδα μπορεί να εφαρμοστεί αποτελεσματικά και στην αλωπεκία.

Το Τμήμα Δερματολογίας και Τριχόπτωσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah παρέχει καινοτόμες θεραπείες για μια ευρεία ποικιλία ασθενειών του δέρματος και των μαλλιών, συμπεριλαμβανομένης της αλωπεκίας και υπερτρίχωσης, ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη θεραπεία της αλωπεκίας, στις διάφορες μορφές σοβαρότητας της. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Δρ Ramot είπε: «Η ανακάλυψη ανοίγει σωρεία επιλογών για τη μελλοντική θεραπεία της αλωπεκίας. Η ερευνητική ομάδα ελπίζει να ξεκινήσει δοκιμές σύντομα».

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah (www.hadassah-med.com) των Ιεροσολύμων είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομειακά κέντρα αλλά και κέντρα ιατρικής έρευνας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Παρέχει ιατρική περίθαλψη και θεραπεία σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, από όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο. Μεγάλος αριθμός ασθενών από την Κύπρο και την Ελλάδα επισκέπτονται, κάθε χρόνο, το Hadassah για διάγνωση ή για θεραπείες, πολλές από τις οποίες προσφέρονται μόνο από το νοσοκομείο αυτό.

Ο ιατρικός οργανισμός iMER (www.imer.biz) είναι το διεθνές γραφείο ασθενών του Νοσοκομείου Hadassah. Η iMER, με γραφεία στην Κύπρο, Αυστρία, Γερμανία, Ισραήλ, Ρωσία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία, σε συνεργασία με το Hadassah, προσφέρει υπηρεσίες αξιολόγησης της κατάστασης ενός ασθενούς, ετοιμασίας σωστού ιατρικού πλάνου και παραπομπής στο ανάλογο τμήμα του Hadassah.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.