Ποιά είναι η χλωρέλλα

Facebooktwitterpinterest

Η Χλωρέλλα, όπως και η σπιρουλίνα ανήκει στους παλαιότερους οργανισμούς του πλανήτη. Η εμφάνισή τους χρονολογείται πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, σε γλυκά νερά σε περιοχές της Άπω Ανατολής και της Αυστραλίας. Είναι ένα πράσινο φύκι που συναντάται σε γλυκά νερά των περιοχών αυτών και αποτελεί μια σούπερ τροφή η οποία καταπολεμά πολλές ασθένειες. Οι ευεργετικές της ιδιότητες κατά μεγάλο μέρος, ήταν γνωστές εδώ και πολύ καιρό σε ιατρικά εργαστήρια που τη μελετούσαν, αλλά η εξέλιξή της άργησε.

Η χλωρέλλα αποτελείται από ένα ινώδες, εξωτερικό (20%) και τις εσωτερικές θρεπτικές ουσίες του (80%). Το ινώδες υλικό έχει αποδειχθεί ότι απομακρύνει πραγματικά τις ακαθαρσίες που μπορούν να συσσωρεύθούν στο σώμα μας. Πλούσια σε πρωτεΐνες, περιέχει επίσης:
1. Βιταμίνες: βιταμίνη Α, β-καροτένιο, βιταμίνη B1 (θειαμίνη), βιταμίνη B2 (ριβοφλαβίνη), βιταμίνη B6,
βιταμίνη B12, νιασίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ,
2. Μέταλλα: μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, χαλκό,
ψευδάργυρο, ιώδιο, κοβάλτιο, ασβέστιο, σίδηρο
3. RNA και DNA.

Περιέχει επίσης, όλα τα πεπτικά ένζυμα συμπεριλαμβανομένων των χλωροφυλλάση και πεψίνη, καθώς και λιποϊκό οξύ.

Το ινώδες υλικό από το οποίο αποτελείται η χλωρέλλα, καθαρίζει το έντερο και το ουροποιητικό μας σύστημα, και με την υποστήριξή της στο συκώτι κρατά το αίμα καθαρό. Έχει την εκπληκτική ικανότητα να οξυγονώνει το αίμα. Εάν το αίμα μας δεν έχει αρκετό οξυγόνο, μπορεί να νιώσουμε ατονία και λήθαργο. Στην πραγματικότητα, η χλωρέλλα αυξάνει την αιμοσφαιρίνη, το μέσο μεταφοράς του οξυγόνου στο αίμα, ώστε να υπάρχει περισσότερο οξυγόνο.

Ακόμη, είναι γνωστή για την περιεκτικότητά της, σε όλα τα απαραίτητα και μη, αμινοξέα που χρειάζονται για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, τα οποία είναι τα εξής: αργινίνη, λυσίνη, ιστιδίνη, φαινυλαλανίνη, τυροσίνη, λευκίνη, ισολευκίνη, βαλίνη, μεθειονίνη, αλανίνη, γλυκίνη, προλίνη, γλουταμινικό οξύ, σερίνη, θρεονίνη, τρυπτοφάνη και κυστεϊνη.

Προάγει την ανάπτυξη φιλικών βακτηριδίων και παρέχει αντιοξειδωτική προστασία, αφού έχει ιδιότητα να απομακρύνει τα βλαβερά μέταλλα, τα φυτοφάρμακα και το αλκοόλ από τον οργανισμό.

Όσο μεγαλώνει ο οργανισμός, μικραίνει η παραγωγή RNA / DNA. Η χλωρέλλα, καθώς είναι πλούσια σε νουκλεϊνικά οξέα, έχει όλα τα «προσόντα» για να αντιμετωπίσει και να αναστείλει την διαδικασία της γήρανσης.

Καταπολεμά την κακοσμία του στόματος, βελτιώνοντας  την πέψη, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα σε ασθενείς και όχι μόνο.

Βοηθά τη δυσκοιλιότητα και υποκινεί την αύξηση της φιλικής χλωρίδας στο εντερικό κομμάτι, βελτιώνει τη λειτουργία των εντέρων.

Νέα έρευνα που έγινε στην Ιαπωνία έδειξε ότι αυτό το πράσινο φύκι μπορεί να είναι αποτελεσματικό εναντίον ασθενειών που συνδέονται με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Η μελέτη τους έδειξε ότι μειώνει το σωματικό λίπος και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, βοηθάει διαβητικούς τύπου 2, παχύσαρκους και καρδιοπαθείς. Επίσης, ενισχύει την ενέργεια, βοηθάει στην πέψη και καταπολεμά την κακοσμία του στόματος, ενώ έχει και αντικαταθλιπτική δράση. Συμπληρωματικές μελέτες που έγιναν για τη χλωρέλλα, έδειξαν ακόμη πιο δραστικά αποτελέσματα σε χρόνιες ασθένειες, όπως η ελκώδης κολίτιδα.

Επίσης, θεωρείται πολύ καλό αποτοξινωτικό, γιατί προστατεύει τον οργανισμό από τις τοξίνες. Οι θεραπευτικές της ιδιότητες είναι πλέον αποδεδειγμένες, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς της να μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση, να ελαττώνει τα επίπεδα χοληστερόλης του πλάσματος και να επιταχύνει την επούλωση πληγών και των ελκών.

Η ημερήσια κατανάλωση σκόνης για έναν υγιή οργανισμό είναι γύρω στα 3-4 γρ. Σε περίπτωση ασθένειας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε τη λήψη της.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.