Τι είναι και τι προσφέρει ή Άπνοια with Yoga;

Facebooktwitterpinterest

Εύλογα κάποιος μπορεί να σκεφτεί πως πρόκειται για κάποιο νέο είδος γιόγκα…

Μια προσεχτικότερη ματιά όμως στο logo, που φέρνει στο νου κάτι από άνθρωπο και δελφίνι μαζί, καθώς και η αρχική λέξη Άπνοια, έρχονται συνδιαστικά να αναθεωρήσουν την πρώτη σκέψη και να προβληματίσουν στην συνέχεια για το τι ακριβώς πρόκειται…

Βέβαια στους κύκλους της ελεύθερης κατάδυσης και του ψαροτούφεκου, η Άπνοια with Yoga είναι δημοφιλής εδώ και χρόνια, αφού χιλιάδες είναι αυτοί που προέρχονται από τους δύο προηγούμενους χώρους κι έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Η Άπνοια with Yoga ξεκίνησε την δραστηριότητα της από το 2006 όμως οι ρίζες της ξεκινούν πολύ παλαιότερα στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν απώλειες ζωής κυρίως λόγο της υποξίας, μιας κατάστασης που σχετίζεται μόνο με την ελεύθερη και όχι με την αυτόνομη κατάδυση και στην οποία αν δεν υπάρξει άμεση ανάσυρση και διάσωση, τότε το περιστατικό καταλήγει σε απώλεια ζωής.

Πάντως είναι σίγουρο πως η αναπνοή στον οργανισμό, επιφέρει τεράστια ωφέλη και γι αυτό πρέπει να την ασκούμε κρατώντας την ζωντανή, κάτι όπως το σώμα που αν το παραμελήσουμε, φθείρετε στα χρόνια που περνάνε… Πόσο μάλλον την ίδια την αναπνοή από την οποία, μέσω της εισπνοής παίρνουμε ενέργεια στο νου και στο σώμα και μέσω της εκπνοής καθαρίζουμε τον οργανισμό από τα παράγωγα της καύσης… Ίσως και από πολλά ακόμη που μένουν να αποδειχθούν επιστημονικά στα χρόνια που θα έρθουν.

Επίσης είναι σίγουρο πως μέθοδοι χαλάρωσης δίνουν μεγάλη ενέργεια στον άνθρωπο ο οποίος την έχει ανάγκη τώρα όσο ποτέ άλλοτε, στα χρόνια μιας σύγχρονης ζωής.

Για φανταστείτε τώρα να εξασκείτε την αναπνοή σας, να χαλαρώνετε με εξειδικευμένες τεχνικές και να βρίσκεστε και στην θάλασσα…

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.