Νέοι φακοί θα μας χαρίζουν βιονική όραση θα μας κάνουν να βλέπουμε 3 φορές καλύτερα από το ιδανικό.

Facebooktwitterpinterest

Η τέλεια όραση σήμερα βαθμολογείται με 20/20. Μετά την δημιουργία των βιονικών φακών επαφής όμως, το… 20/20 θα θεωρείται μέτριο, αφού όσοι τους φορούν θα βλέπουν τρεις φορές καλύτερα.

Σύμφωνα με την Ocumetics Technology η ώρα της βιονικής όρασης έφτασε. Μετά τα γυαλιά οράσεως, τους φακούς επαφής και τις επεμβάσεις με τεχνολογία λέιζερ, ήρθε μια επαναστατική μέθοδος που όχι μόνο εξαφανίζει τα προβλήματα όρασης, αλλά την βελτιώνει σε βαθμό που ως τώρα ήταν αδιανόητος.

Οι βιονικοί φακοί επαφής της Ocumetics Technology, μετά από μια επέμβαση που θα διαρκεί μόλις 8 λεπτά, θα χαρίζουν όραση που θα είναι τρεις φορές καλύτερη από την ιδανική. Το δημιούργημα του Καναδού οφθαλμίατρου Gareth Webb, είναι προϊόν 8 ετών σκληρής έρευνας η οποία κόστισε στην εταιρία περίπου τρία εκατομμύρια δολάρια.

Πλέον η εταιρία είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνει την επαναστατική της ανακάλυψη, ακόμα και χωρίς αυτή να έχει εφαρμοστεί σε κανέναν άνθρωπο. «Η απελευθέρωση από τα γυαλιά οράσεως και τους φακούς επαφής είναι πλέον πραγματικότητα» τονίζει η Ocumetics Technology στην επίσημη ιστοσελίδα της.

«Η ενίσχυση της όρασης που επιτυγχάνεται μέσω των βιονικών φακών, είναι κάτι που η ανθρωπότητα δεν έχει ξαναδεί. Αν κάποιος με τέλεια όραση μπορεί να δει ένα ρολόι από απόσταση 10 μέτρων, μετά την εισαγωγή των φακών θα μπορεί να το διακρίνει την ώρα από 30 μέτρα μακριά» εξηγεί ο εφευρέτης των φακών που όπως φαίνεται θα αλλάξουν τα δεδομένα στον χώρο της οφθαλμιατρικής.

Η εισαγωγή των Ocumetic Bionic Lens θα είναι παρόμοια με μια εγχείρηση καταρράκτη. Μέσα σε περίπου 8 λεπτά, οι φακοί θα «ενώνονται» με τα μάτια μέσω μιας ήπιας και ανώδυνης διαδικασίας, δίνοντας τους… βιονικές ιδιότητες. Σύμφωνα με τα λόγια του Gareth Webb, η τοποθέτηση τους, πέραν της ενισχυμένης όρασης, θα αποτρέπουν την μελλοντική ανάπτυξη καταρράκτη στα μάτια.

Αν και η νέα μέθοδος δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί σε ανθρώπους, οι επιστήμονες είναι απολύτως σίγουροι για αυτήν. Υπολογίζεται πως η καινούργια τεχνική θα είναι διαθέσιμη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
 http://www.iefimerida.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.