Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών χορηγός στα συνέδρια του Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών.

Facebooktwitterpinterest

 Αθήνα, 28 Μαΐου 2015 – Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συμμετείχε ως χορηγός στα συνέδρια που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Ελληνικό Τμήμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Καθηγητής του Ohio State University, Διευθυντής της Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών ήταν μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών, ενώ κατά τη διάρκεια των συνεδρίων, παρουσιάστηκαν δύο επεμβάσεις ρομποτικής χειρουργικής σε ζωντανή σύνδεση με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Περισσότεροι από 2000 φοιτητές ιατρικής και νέοι επιστήμονες παρακολούθησαν το 1ο συνέδριο του Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών με τίτλο «Cutting Edge Trauma and Emergency Surgery – Tricks, Tips, Techniques» καθώς και το 21ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος & 9ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στη λαπαροσκοπική χειρουργική και τις νέες τεχνικές στην αντιμετώπιση του τραύματος και των επειγόντων χειρουργικών περιστατικών, μέσα από τις παρουσιάσεις καταξιωμένων καθηγητών χειρουργικής από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν σε απευθείας σύνδεση με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών δύο επεμβάσεις ρομποτικής χειρουργικής που αφορούσαν σε μία περίπτωση διαφραγματοκοίλης και παλλινδρόμησης και σε μία περίπτωση μάζας στο παχύ έντερο.

«Η ρομποτική χειρουργική χρησιμοποιείται κυρίως για προβλήματα που σχετίζονται με το στομάχι, το παχύ και το λεπτό έντερο και άλλα όργανα. Διευκολύνει το χειρουργό με την τρισδιάστατη εικόνα και τη μεγάλη μεγέθυνση, ενώ όλες οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται αναίμακτα και με ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο, μειώνοντας σημαντικά την παραμονή των ασθενών στο νοσοκομείο. Τα τελευταία χρόνια στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών έχουμε πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό λαπαροσκοπικών επεμβάσεων και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπορέσαμε να μεταφέρουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας σε νέους επιστήμονες», δήλωσε ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.