Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς 2015 του Ομίλου Novartis

Facebooktwitterpinterest

Αθήνα, 28 Μαΐου 2015 – Mε κεντρικό μήνυμα «Όταν προσφέρουμε, χαμογελάμε περισσότερο», οι άνθρωποι του ομίλου της Novartis συμμετείχαν ενεργά στην «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς», η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί θεσμό. Φέτος η ημέρα ήταν ειδικά αφιερωμένη στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Την Παρασκευή 22 Μαΐου περισσότεροι από 350 εργαζόμενοι του Ομίλου βρέθηκαν στις κατασκηνώσεις του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, «Κιβωτός του Κόσμου», στην περιοχή της Ραφήνας και στις εγκαταστάσεις του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού Φιλύρου» στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την ανακαίνιση των χώρων που φιλοξενούν παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Παράλληλα, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι εκτός των αστικών κέντρων, συμμετείχαν επίσης στη συλλογική δράση, δίνοντας αίμα στα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας για την Τράπεζα αίματος της Novartis, στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ.

«Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ομίλου της Novartis, σε διεθνές επίπεδο. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε και να τον ενθαρρύνουμε. Πιστεύουμε στην ομαδική δουλειά και στην αξία της κοινωνικής προσφοράς σε μια προσπάθεια να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για τα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον κάθε κοινωνίας» ανέφερε ο Riccardo Canevari, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Η «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς» αποσκοπεί στη στήριξη τοπικών κοινωνιών, ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών με πράξεις που αρμόζουν στη δέσμευσή του Ομίλου για κοινωνική ευθύνη. Εδώ και 19 χρόνια, ο Όμιλος Novartis αφιερώνει την ημέρα της ίδρυσής του στην κοινωνία, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους εργαζόμενους ανά τον κόσμο να αλλάξουν την καθημερινότητα παιδιών, ηλικιωμένων, απόρων και ευπαθών ομάδων μέσα από πράξεις ανθρωπιάς και ευαισθησίας, ακολουθώντας τη στρατηγική του Ομίλου διεθνώς που τοποθετεί τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του.

Λίγα Λόγια για τη Novartis

Η Novartis παρέχει καινοτόμες λύσεις στις αναφυόμενες ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Με έδρα στη Βασιλεία της Ελβετίας, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φαρμακευτικά σκευάσματα, οφθαλμολογική φροντίδα και οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα.

Η Novartis είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς. Το 2014 οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν στα 58 δισ. δολάρια ενώ επενδύθηκαν περίπου 10 δισ. δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης. Οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 133.000 εργαζομένους και τα προϊόντα τους διατίθενται σε περισσότερες από 180 χώρες του κόσμου.

nov2

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση:

http://www.novartis.com

Η Novartis είναι στο Twitter. Εγγραφείτε για να ακολουθείτε τη @Novartis στο

http://twitter.com/novartis.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.