Χοιρινό γιουβέτσι

Facebooktwitterpinterest

υλικά

120ml ( ½ φλιτζάνι) Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κιλό χοιρινό σε μικρές μερίδες
80ml ( 1/3 φλιτζανιού ) άσπρο ξηρό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Μια πρέζα κανέλα τριμμένη
Μια πρέζα τριμμένο μπαχάρι
1 κονσέρβα τοματάκια ψιλοκομμένα
4 φλιτζάνια νερό και λίγο ακόμη αν χρειαστεί
1 πακέτο κριθαράκι
1 κ.σ. Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας
Χωριό Ποικιλία τριμμένων τυριών με Γραβιέρα για το σερβίρισμα

εκτέλεση

  1. Σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο Χωριό, προσθέτετε το χοιρινό. Το σοτάρετε , και όταν ροδίσει το σβήνετε με το κρασί.
  2. Ρίχνετε το αλατοπίπερο, την κανέλα, το μπαχάρι, τα τοματάκια και 3 ποτήρια νερό.
  3. Βράζετε το κρέας σε μέτρια φωτιά και όταν είναι έτοιμο το μεταφέρετε μαζί με την σάλτσα του σε ένα σκεύος (γάστρα) για τον φούρνο.
  4. Προσθέτετε 1 κουταλιά Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνετε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο.
  5. Όταν αρχίσει η σάλτσα να βράζει ρίχνετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 13-15 λεπτά ακόμη. Αν χρειασθεί προσθέτετε λίγο νερό για να μπορεί να βράσει το κριθαράκι.
  6. Πασπαλίζετε το γιουβέτσι με τυρί και το σερβίρετε ζεστό.

http://www.minervahorio.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.