Σαλάτα του ψαρά

Facebooktwitterpinterest

υλικά

1 κιλό μύδια
300 γρ. φρέσκο χταπόδι
300 γρ. καλαμάρι
300 γρ. γαρίδες

χυμό από 3 λεμόνια
6 κ.σ. Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό
50 γρ. Κόκκινο Ξίδι ΤΟΠ
30 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
150γρ. Χωριό Βιολογικές Ελιές Καλαμών
Αλάτι, πιπέρι

εκτέλεση

  1. Πλένουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το δόντι του και χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα του.
  2. Πλένουμε τα καλαμάρια και τραβάμε προσεκτικά το κεφάλι μαζί με το μελάνι τους. Πετάμε το κεφάλι και τα σπλάχνα και τα καθαρίζουμε μέσα έξω με άφθονο τρεχούμενο νερό.
  3. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό μαζί με το χυμό 1 λεμονιού, το ξύδι, και 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι.
  4. Προσθέτουμε το χταπόδι και τα καλαμάρια και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15’- 20’ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Βράζουμε σε 1/4 λίτρο νερό τα μύδια και τα ραντίζουμε με χυμό 1/2 λεμονιού.
  6. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με το χυμό 1/2 λεμονιού για 5’.
  7. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  8. Κόβουμε τα καλαμάρια και το χταπόδι σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε σε μπολ όλα τα θαλασσινά.
  9. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το σκόρδο και την πιπεριά. Τα ραντίζουμε με το χυμό 1 λεμονιού, ρίχνουμε το Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό και ανακατεύουμε.
  10. Για να γίνει ακόμη πιο εύγευστη η σαλάτα, προσθέτουμε τις Βιολογικές Ελιές Καλαμών Χωριό και σερβίρουμε.

http://www.minervahorio.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.