Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης

Facebooktwitterpinterest

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Υπέρτασης (17 Μαΐου) και με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Πρόγραμμα Μετρήσεων, με υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης.

Το Πρόγραμμα διεξήχθη το Σάββατο 16 Μαΐου, μεταξύ 9:30 – 14:00 μμ σε 12 πόλεις, ανάμεσα στις οποίες και η Αθήνα, η οποία υποδέχθηκε τους κατοίκους της στο σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους, για να ενημερωθούν για την υπέρταση, τη σωστή πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

Στην ενέργεια έδωσαν το παρόν ο κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης, Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας της Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών και Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης – ESH,  εκπροσωπώντας την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης, και η κα. Εύα Κοντοσταθάκου, Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων. Οι πολίτες που πραγματοποίησαν τις δωρεάν εξετάσεις εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους και τόνισαν ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα πρέπει να προβάλλονται υποδειγματικά και να επικροτούνται.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης θεσπίστηκε με σκοπό να προβάλει το  πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζει ο πληθυσμός εάν πάσχει από Υπέρταση και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ώστε να προλαμβάνουν την εμφάνισή της και να την ελέγχουν αποτελεσματικά.

Ο στόχος για την Ημέρα Υπέρτασης 2015 είναι «όλοι να γνωρίζουν αν έχουν υπέρταση» και το κύριο μήνυμα είναι «Όλοι μετρήστε την πίεσή σας».

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.