Κροκέτες με κιμά, ρύζι και γραβιέρα

Facebooktwitterpinterest

υλικά

½ κιλό βοδινό ή αρνίσιο κιμά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι βρασμένο

1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό γραβιέρα Γλυκιά, Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης τριμμένη
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας τρίμματα παξιμαδιού
Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

εκτέλεση

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τον κιμά, την τριμμένη γραβιέρα και όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1-2 ώρες.
  2. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μακρόστενες κροκέτες.
  3. Αλευρώνουμε κάθε κροκέτα και τη βουτάμε πρώτα στο αυγό και μετά στα τρίμματα παξιμαδιού.
  4. Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινες απ’ έξω και τραγανιστές.

http://www.minervahorio.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.