Επίθεση νομιμότητας στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Άρτας

Facebooktwitterpinterest

Και ξαφνικά άλλη μια επίθεση νομιμότητας σε κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο έλαβε χώρα, αυτή τη φορά στην Άρτα, διαβάστε περισσότερα εδώ http://www.ixotisartas.gr/index.php/local-news/item/1840-iatrikos-syllogos-artas .

Ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας αποφάσισε να τα βάλει με τους εθελοντές γιατρούς που βοηθάνε ανασφάλιστους πολίτες, αντί με αυτούς που έχουν εξαθλιώσει και έχουν οδηγήσει πάνω από 3 εκ. πολίτες με αδυναμία πρόσβασης σε ιατρό και φάρμακα λόγω ένδειας. Μάλιστα στην ανακοίνωση τους επισημαίνουν ότι «δεν είναι γνωστό με ποια σχέση παρέχουν οι γιατροί τις υπηρεσίες τους, αν είναι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες με απόδειξη παροχής υπηρεσιών, ή αν παρέχεται εθελοντική εργασία. Θα πρέπει ιδιαίτερα να προσεχθούν τα έννομα συμφέροντα των γιατρών μελών του Ιατρικού Συλλόγου από αθέμιτο ανταγωνισμό τέτοιων πολυιατρείων».

Προφανώς ο συγκεκριμένος ιατρικός σύλλογος δεν μπήκε καν στον κόπο να επισκεφτεί το συγκεκριμένο κοινωνικό ιατρείο και να συνομιλήσει με τους εθελοντές εκεί, πριν προβεί στην ακραία κίνηση να καταγγείλει το κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο και να απειλήσει τους γιατρούς του με κυρώσεις. Αλλά μάλλον αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τον Ιατρικό σύλλογο Άρτας είναι να » προσεχθούν τα έννομα συμφέροντα των γιατρών μελών του Ιατρικού Συλλόγου από αθέμιτο ανταγωνισμό τέτοιων πολυιατρείων«, με λίγα λόγια να αναγκάσουν εξαθλιωμένους ανασφάλιστους– αυτοί επισκέπτονται άλλωστε τα Κοινωνικά ιατρεία- να πληρώσουν για τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη και τίποτα παραπάνω.

Εμείς θα απαντήσουμε στο Ιατρικό Σύλλογο Άρτας με έναν διαφορετικό τρόπο.

Πριν από καιρό είχε έρθει ένας Γερμανός δημοσιογράφος στο ιατρείο μας και ρώτησε τον εθελοντή γιατρό μας Γιώργο Βήχα:

«Σας κατηγορούν πως δεν έχετε άδεια λειτουργίας και πως είστε παράνομοι. Τι απαντάτε σε αυτό;»

για να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος.

Γιώργος Βήχας: «πώς θα σας φαινόταν εάν μια αντιστασιακή οργάνωση στην περίοδο της Γερμανικής κατοχής ζητούσε άδεια για να μπορέσει να αντισταθεί ή την κατηγορούσαν οι τότε αρχές πως αντιστέκεται παράνομα, χωρίς να έχει πάρει άδεια; »

Δημοσιογράφος: «Θα μου φαινόταν αστείο»

Γιώργος Βήχας: «Το ίδιο αστείο είναι να ζητάνε άδεια και από ένα κοινωνικό ιατρείο που αντιστέκεται στην βαρβαρότητα και στις εγκληματικές πολιτικές των ντόπιων αλλά και των ξένων κέντρων εξουσίας. Είμαστε δομές έκτακτης ανάγκης, και όσο υπάρχει αυτή ανάγκη θα αντιστεκόμαστε και θα πολεμάμε! Την νόμιμη άδεια λειτουργίας μας την έχει δώσει η ίδια η κοινωνία!»

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.