Ενας ελληνικός ιατρικός όμιλος που υπερέχει σε διαγνωστικές υπηρεσίες παγκοσμίως

Facebooktwitterpinterest

Τριάντα χρόνια ιστορίας στον χώρο των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας συμπληρώνει φέτος ο όμιλος Ιατρόπολις Μαγνητική Τομογραφία Α.Ε., αποτελώντας πρότυπο διαγνωστικό όμιλο όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα παγκόσμια δεδομένα.

Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και ακολουθώντας τις επιστημονικές εξελίξεις, ο «Ιατρόπολις» εφαρμόζει την τεχνολογία νέας γενιάς στον ιατρικό τομέα εγκαθιστώντας state-of-the art απεικονιστικά μηχανήματα με εγγυημένη ποιότητα αποτελέσματος. Το πρώτο κέντρο ιδρύθηκε το 1986 στo Χαλάνδρι και εγκατέστησε τον πρώτο μαγνητικό τομογράφο στην Ελλάδα, μία καινοτόμο απεικονιστική μέθοδο για τα δεδομένα της εποχής, που αφορούσε στη διάγνωση διαφόρων νοσημάτων χωρίς τη χρήση ακτινοβολίας τύπου ακτινών-x ή ιόντων.

Ηταν πριν από περίπου 30 χρόνια, το 1985, όταν τρεις νεαροί με ανήσυχο πνεύμα, έψαχναν εναγωνίως να βρουν μια καινοτόμα ιδέα που θα ανέτρεπε τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς. Ένα τυχαίο ταξίδι στη Γερμανία, έλαχε να αποτελέσει ένα? ταξίδι ζωής που θα τους έστρεφε λίγο αργότερα σε έναν από τους πιο επιτυχημένους τομείς της Υγείας: Αυτόν της Διάγνωσης.

Το 1986, ο Φίλιππος Γουρλής, ο Στέλιος Κωτσιόπουλος και ο Ηλίας Μανιατέας, παίρνοντας ένα μεγάλο ρίσκο για την εποχή, ιδρύοντας το πρώτο κέντρο «Μαγνητική Τομογραφία ΑΕ» στο Χαλάνδρι. Το κέντρο απέκτησε τον πρώτο μαγνητικό τομογράφο στην Ελλάδα, ο οποίος ήταν και μοναδικός στη χώρα και τα Βαλκάνια μέχρι και το 1991. Άλλωστε την περίοδο εκείνη ακόμη και στην υπόλοιπη Ευρώπη, η μέθοδος αυτή της απεικόνισης ήταν σχετικά άγνωστη.

Οι ανάγκες της αγοράς αλλά και οι απαιτήσεις της ιατρικής επιστήμης έκαναν το νέο Κέντρο γρήγορα γνωστό σε όλη τη χώρα. Οι ασθενείς συνεπικουρούμενοι από τους γιατρούς που είχαν πια νέα όπλα στα χέρια τους, αγκάλιασαν γρήγορα τη «Μαγνητική Τομογραφία ΑΕ», η οποία λίγα χρόνια αργότερα μετονομάστηκε σε «Ιατρόπολις». Μετά την απήχηση του μαγνητικού τομογράφου, το κέντρο εξοπλίστηκε με δύο αξονικούς, ένα ακτινολογικό μηχάνημα καθώς και με υπέρηχο, ενώ δημιούργησε και ένα πλήρες καρδιολογικό τμήμα.

Τα τελευταία χρόνια στη διοίκηση του ομίλου έχει αναλάβει ενεργό ρόλο και η νέα γενιά. Όπως εξηγεί μιλώντας στην «Η», ο Σωκράτης Γουρλής, ο οποίος διαχειρίζεται κρίσιμα ζητήματα του ομίλου δεδομένων και των σπουδών του που είναι στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων «από το 1985 μέχρι σήμερα, το Ιατρόπολις δημιούργησε συνολικά 4 διαγνωστικά κέντρα στην Αττική (Χαλάνδρι, Αθήνα, Περιστέρι και Αργυρούπολη) ενώ συμπλήρωσε το παζλ των υπηρεσιών του με μία εξειδικευμένη ογκολογική κλινική. Άλλωστε οι ανάγκες των ασθενών χρόνο με τον χρόνο αυξάνονταν, όσο το δημόσιο σύστημα έπαυε να πληροί τις προϋποθέσεις κάλυψης όλων των ασφαλισμένων».

Τεχνολογία υπεροχής
Ο όμιλος Ιατρόπολις θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο σύγχρονους ομίλους σε διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες τόσο στην Ευρώπη όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας τα οποία ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με τα τελευταία να έχουν αγορασθεί το 2014. Είναι ενδεικτικό ότι διαθέτει μηχανήματα που είναι μοναδικά στην Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται τη χώρα μας εκατοντάδες ασθενείς από χώρες τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και εκτός, προκειμένου να υποβληθούν σε πρωτοποριακές θεραπείες στερεοτακτικής ακτινοχειρουργικής με μηχανήματα που είναι δυσεύρετα ακόμη και στα πιο σύγχρονα κέντρα της Ευρώπης.

Γι’ αυτό ήδη ο όμιλος του Ιατρόπολις έχει ξεκινήσει επίσημες συνεργασίες με χώρες των Βαλκανίων ώστε να φιλοξενεί και να νοσηλεύει ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας όπως διάφορες μορφές καρκίνου που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν επαρκώς στη χώρα τους. Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως ακόμη και ο διάσημος Ιταλός νευροχειρουργός Pantaleo Romanelli συχνά πυκνά παραπέμπει τους ασθενείς του στην Ελλάδα και την κλινική του ομίλου Ιατρόπολις για να θεραπευθούν. Πρόκειται για τον πρώτο επιστήμονα στον κόσμο που χρησιμοποίησε το CyberKnife, το σύστημα που διαθέτει το Ιατρόπολις και καταπολεμά χωρίς νυστέρι καλοήθεις και κακοήθεις όγκους.

Το Top 3 των υπηρεσιών
Σήμερα δεδομένων και των δυσκολιών και των δυσλειτουργιών που παρουσιάζουν οι δημόσιες δομές υγείας (ΠΕΔΥ, δημόσια νοσοκομεία), οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ επιλέγουν με την κάλυψη του οργανισμού να πραγματοποιήσουν τις διαγνωστικές τους εξετάσεις στον όμιλο Ιατρόπολις.

Τη μεγαλύτερη ζήτηση παρουσιάζουν οι εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας, οι εξετάσεις αξονικής τομογραφίας, καθώς και οι αιματολογικές εξετάσεις. Και αυτό διότι το Ιατρόπολις είναι γνωστό για εξετάσεις που διενεργεί οι οποίες δεν πραγματοποιούνται σε κανένα άλλο κέντρο στη χώρα, ενώ διαθέτει συστήματα πιστοποιημένα από τους πιο επίσημα αναγνωρισμένους φορείς.

Αντίστοιχα εξοπλισμένη είναι και η εξειδικευμένη ογκολογική κλινική καθώς διαθέτει τρία μοναδικά συστήματα για τη χώρα μας: το Pet-CT που είναι το μοναδικό τελευταίας γενιάς, το TomoTherapy (ελικοειδής ακτινοθεραπεία) και το CyberKnife (στερεοτακτική ακτινοχειρουργική).

Παρά τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας και την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, ο όμιλος Ιατρόπολις επέλεξε να επενδύσει πριν από τρεις μήνες 10 εκατ. ευρώ δημιουργώντας ένα νέο κέντρο διάγνωσης στην Αργυρούπολη. Πρόκειται για ένα «αντίγραφο» της κεντρικής μονάδας του Ιατρόπολις του Χαλανδρίου που καλύπτει τις διαγνωστικές ανάγκες όλων των νοτίων προαστίων.

Success story

  • Το πρώτο κέντρο ιδρύθηκε το 1986 στo Χαλάνδρι και εγκατέστησε τον πρώτο μαγνητικό τομογράφο στην Ελλάδα
  • O όμιλος λειτουργεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και είναι πιστοποιημένος με ISO 9001:2008
  • Το 2011 ιδρύθηκε το Κέντρο Ιατρόπολις Αθηνών, ενώ το 2013 προστέθηκε και το Ιατρόπολις Περιστερίου ενισχύοντας έτσι τον όμιλο
  • Το εργαστήριο καλύπτει τις αυξημένες και ιδιαίτερες απαιτήσεις των εξεταζομένων έχοντας πάρει διαπίστευση ISO 15189:2007

Tου ΚΟΣΜΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ
kzakinthinos@pegasus.gr

http://www.imerisia.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.