«Επιστημονική τεκμηρίωση της σπουδαιότητας του μητρικού θηλασμού.»

Facebooktwitterpinterest

Ο Σύλλογος Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδας «Γαλαξίας» οργανώνει ένα διήμερο σημαντικών εκδηλώσεων για το μητρικό θηλασμό. Αποτελεί το 8η ετήσιο σεμινάριο για το μητρικό θηλασμό του συλλόγου, με θέμα: «Επιστημονική τεκμηρίωση της σπουδαιότητας του μητρικού θηλασμού.»

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της Α΄Νεογνολογικής Κλινικής και Εντατικής Νοσηλείας του Α.Π.Θ., Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο.

Στο σεμινάριο θα μιλήσουν σπουδαίοι διεθνείς επιστήμονες όπως ο ιατρός ThomasHale, η ιατρός SertacArslanoglu και η Δρ. Φωτεινή Χασιώτου.

Ο Δρ. Thomas Hale θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στο πεδίο της Περιγεννητικής Φαρμακολογίας. Είναι καθηγητής της παιδιατρικής στο Texas Tech University School of Medicine και ο εκτελεστικός διευθυντής και ο αναπληρωτής Κοσμήτορας του Κέντρου Infant Risk που ερευνά τις επιδράσεις φαρμάκων και άλλων ουσιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας. Καθημερινά μια γυναίκα από τις περίπου 95.000 που γενούν κάθε χρόνο στη χώρα μας θα χρειαστεί κάποιο φάρμακο και η ενημέρωση για τα θέματα αυτά είναι απαραίτητη.

Η Δρ. Sertac Arslanoglu είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια, Παιδίατρος Νεογνολόγος, Διευθύντρια της ΜΕΝ Νεογνών στο Νοσοκομείο Dr. Behcet Uz Children’s Hospital της Σμύρνης και ιδρυτής της πρώτης τράπεζας Γάλακτος στην Τουρκία. Επιπλέον είναι αντιπρόεδρος της ΕΜΒΑ (The European Milk Banking Association) ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που δημιουργήθηκε για να προωθήσει τις τράπεζες μητρικού γάλακτος στην Ευρώπη και τη συνεργασία ανάμεσα τους.

Η Δρ. Φωτεινή Χασιώτου Βιολόγος, εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας (UWA) με την ερευνητική ομάδα του P.Hartmann που ασχολείται με τον μητρικό θηλασμό. Η ερευνά της, ένα δεύτερο διδακτορικό, αφορά τα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα που υπάρχουν στο μητρικό γάλα. Για την ερευνά της αυτή τιμήθηκε με το βραβείο του Ehrlich-Koldovsky για το 2014 (International Society for Research in Human Milk and Lactation). Επιπλέον διευθύνει μια ομάδα Μοριακής βιολογίας στην ομάδα του P.Hartmann στο UWA για την έρευνα του καρκίνου του μαστού και την ανάπτυξη νέων θεραπειών του. Είναι συντάκτης του περιοδικού Journal of Human Lactation.

Επίσης θαμιλήσει η Andea Hemmelmayr πρόεδρος της ELACTA (European Lactation Consultants Alliance). Η ELACTA έχει μέλη δεκαεπτά συλλόγους πιστοποιημένων συμβούλων γαλουχίας στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η αποστολή της είναι να ενισχύσει τους δεσμούς των συμβουλών γαλουχίας στην Ευρώπη μέσω επικοινωνίας, επαγγελματικής ανάπτυξης, εκπαίδευσης και έρευνας.

Ημερομηνία εκδήλωσης είναι η 25η και 26η Απρίλιου 2015.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Ολυμπιακό Μουσείο, Αγ.Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου 54636, στη Θεσσαλονίκη.
Η είσοδος γίνεται τόσο με προέγραφες όσο και με κανονικές εγγραφές με απόλυτη προτεραιότητα. Μπορεί να παρακολουθήσει κάνεις μόνο την πρώτη, ή και τις δυο ημέρες του σεμιναρίου.

Με την ελπίδα ότι θα σας έχουμε συμπαραστάτες στην προσπάθεια μας και σε αναμονή της συμμετοχή σας

Για τον Σύλλογο Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβουλών Γαλουχίας IBCLC Ελλάδας «Γαλαξίας» που έχει για κύριο σκοπό την προώθηση του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα και έχει ήδη σημαντική δράση στον τομέα αυτό.

H Πρόεδρος

Παναγιούλα Μέξη – Μπουρνά

Παιδίατρoς – Νεογνολόγος

Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Δ/ντης ΕΣΥ Γ Παιδιατρικής Κλινικής

ΠΓ Νοσοκομείο «Αττικόν»

Ρίμινι 1 12462 Χαϊδάρι

ymexi@hotmail.com

Λεωφ. Πεντέλης 104, Τ.Κ. 10557 – Βριλήσσια

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.