Η νέα τεχνολογία κοντά στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης!

Facebooktwitterpinterest

Συσκευή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης οδηγεί σε μείωση των συγκρούσεων με αντικείμενα κατά 37%, ανακοίνωσαν ερευνητές.

 Ερευνητές ανέπτυξαν συσκευή που θα φορούν άνθρωποι με προβλήματα όρασης και θα τους βοηθά να αποφύγουν μια σύγκρουση.

Άνθρωποι που έχουν χάσει μέρος της περιφερικής τους όρασης, όπως αυτοί με γλαύκωμα ή εγκεφαλικό τραυματισμό που προκαλεί απώλεια του μισού οπτικού πεδίου, συχνά αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην κινητικότητα και αυξημένο κίνδυνο πτώσεων.

Ο ερευνητής Shrinivas Pundlik, δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα ανέπτυξε τη συσκευή τσέπης για την προειδοποίηση σύγκρουσης, που μπορεί να προβλέπει επερχόμενη σύγκρουση με βάση τη χρονική απόσταση που απομένει παρά με βάση την προσέγγιση.

Ο ερευνητής Gang Luo, του Massachusetts Eye and Ear, δήλωσε ότι η συσκευή δίνει προειδοποίηση μόνο όταν οι χρήστες της προσεγγίζουν εμπόδια, όχι όταν στέκονται κοντά τους ούτε όταν περνούν δίπλα τους κινούμενα αντικείμενα. Πρόσθεσε, ότι το προειδοποιητικό ηχητικό σήμα της συσκευής είναι απλό και κατανοητό.

Σε σύγκριση με τη βάδιση χωρίς τη συσκευή, οι συγκρούσεις μειώθηκαν κατά 37%, με τη συσκευή, ενώ η ταχύτητα βάδισης μετά βίας άλλαξε.

Ο Luo δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα είναι ενθουσιασμένη από τη δυνητική αξία της συσκευής -όσον αφορά ανθρώπους με βλάβη στην όραση και εντελώς τυφλούς- για ασφαλή κίνηση.

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘’Investigative Ophthalmology and Visual Science’’ (IOVS).

Πηγές: ‘’Investigative Ophthalmology and Visual Science’’.

http://www.iatronet.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.