ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ

Facebooktwitterpinterest

Ξεκίνησε σήμερα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου 5νθήμερη Εκπαίδευση των στελεχών των Δομών των ΚΕΠ Υγείας με την υποστήριξη της εταιρείας AJA Hellas που είναι υπεύθυνη για τον Επιστημονικό Σχεδιασμό και Υποστήριξη του Δικτύου των ΚΕΠ Υγείας και τη συμμετοχή των στελεχών από τους 14 Δήμους των ΚΕΠ Υγείας αλλά και των νέων Δήμων που έχουν ενταχθεί.

Κατά την έναρξη της Εκπαίδευσης ο κ. Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου, αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις του Δικτύου και τα Προγράμματα που έχουν πάντα σαν στόχο την προαγωγή της υγείας των δημοτών μέσα από την πρόληψη. Επίσης, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του θεσμού των ΚΕΠ Υγείας, που είναι βασισμένος στην πρόληψη συγκεκριμένων νόσων πριν φθάσουν οι πολίτες στην θεραπεία.

Εισηγητές στην Εκπαίδευση θα είναι ο κ. Νάκος, ο κ. Βέργας και ο κ. Σιαπλαούρας, οι οποίοι θα μιλήσουν διεξοδικά για τα διαγνωστικά πρωτόκολλα των διαδικασιών Προληπτικής Ιατρικής προς τους πολίτες για την έγκαιρη διάγνωση σοβαρών και συχνών νοσημάτων. Επίσης, κατά περίπτωση θα κάνουν παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα επιστημονικά-εξειδικευμένα θέματα της Δομής και Λειτουργίας των ΚΕΠ Υγείας η κα Στάμου Εθνική Συντονίστρια του Προγράμματος Παιδειατροφή, ο κ. Παπαχρήστου Υπεύθυνος του ΙΚΠΙ για το Πρόγραμμα του Καρδιαγγειακού Κινδύνου, ο κ. Κορμάς Επιστημονικός Υπεύθυνος της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας που θα μιλήσει για τις δράσεις των ΚΕΠ Υγείας και τη στρατηγική για την επικοινωνία με άλλους φορείς, ο κ. Μουρούτσος Διοικητικός Υπεύθυνος της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας που θα μιλήσει για τα Εγχειρίδια Λειτουργίας και οι κ.κ. Χατζηκωνσταντίνου και Αραμπατζή εκ μέρους του Ηelp-Desk της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας. Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με την παρουσία του κ. Πατούλη, Προέδρου του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ ο οποίος θα παραδώσει στα στελέχη τα Εγχειρίδια με τα Πρωτόκολλα των Διαδικασιών Προληπτικής Ιατρικής.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.