Παθήσεις μαστού

Facebooktwitterpinterest

Σίγουρα οι παθήσεις του μαστού αποτελούν μια ιδιαίτερη οντότητα της χειρουργικής.

Αυτό  οφείλεται  στη διαφορετική κατασκευή του μαστού από γυναίκα σε γυναίκα, αλλά και στις  συνεχόμενες αλλαγές που υπόκειται ο μαστός υπό την συνεχή επίδραση των ορμονών της περιόδου (οιστρογόνα – προγεστερόνη), και αφορούν τόσο το μέγεθος, όσο και τη σύστασή του.

Έτσι άλλοτε ο μαστός είναι διογκωμένος, άλλοτε επώδυνος και άλλοτε η γυναίκα φηλαφά διάφορα ογκίδια ή σκληρές περιοχές, που σε συνάρτηση βέβαια με την κατασκευή του, μπορεί να είναι οτιδήποτε.!!

Το σίγουρο είναι όμως οτι κάθε αλλαγή στο μαστό ή ψηλαφητό ογκίδιο δεν σημαίνει και καρκίνο μαστού!

Γι΄αυτό το λόγο με τον μαστό, καλό είναι να ασχολούνται μόνο γιατροί που έχουν κάνειεξειδίκευση στις παθήσεις του μαστού, και παρακολουθούν από κοντά όλες τις εξελίξεις που αφορούν την πρόληψη – διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του, αλλά κυρίως τουκαρκίνου το μαστού .

Εξειδίκευση στο μαστό μπορούν να κάνουν τόσο οι Γενικοί Χειρουργοί, όσο και οιΓυναικολόγοι.

Στις επόμενες ενότητες θ΄ασχοληθούμε με τις κυριώτερες παθήσεις του μαστού, με επίκεντρο τον καρκίνο του μαστού.

Σκοπός φυσικά είναι η ενημέρωση, αλλά και η ευαισθητοποίηση των γυναικών και επισκεπτών αυτής της ιστοσελίδας, στην  παραπομπή τους για εξέταση μαστού και διενέργειας μαστογραφίας, με σκοπό την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τηθεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Κάθε γυναίκα μετά τα 40 πρέπει απαραιτήτως να κάνει μαστογραφία μία φορά το χρόνο και να εξετάζεται από ειδικό γιατρό , ακόμα και αν δεν παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα (προληπτικά). Σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολα, η πρώτη μαστογραφία και μαστολογική εξέταση, πρέπει να γίνεται στα 35 χρόνια. Εάν είναι όλα καλά συνεχίζουμε καθε χρόνο από τα 40 χρόνια.

Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, είναι σίγουρο οτι σώζει ζωές

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού όλο το 24ωρο στο τηλ. 210 4942131

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.