6 Μαρτίου: Πανευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας

Facebooktwitterpinterest

Μαθαίνουμε και αντιμετωπίζουμε τα Προβλήματα Επικοινωνίας στις Επίκτητες Νευρολογικές Διαταραχές

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας (6 Μαρτίου), ο Τομέας Λογοθεραπείας του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ο Ελληνικός Σύλλογος για την Αφασία και το Ελληνικό Ίδρυμα για τον Εγκέφαλο και τη Σπονδυλική Στήλη διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Προβλήματα Επικοινωνίας στις Επίκτητες Νευρολογικές Διαταραχές», Τα προβλήματα αυτά προκύπτουν από διαταραχές της φώνησης, της άρθρωσης, της εκφοράς και της κατανόησης του Λόγου (γραπτού και προφορικού) στα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, τις Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις, αλλά και σε άλλες νευρολογικές νόσους, οι οποίες αποκτώνται κατά τη διάρκεια της ζωής των ασθενών.

Η εκδήλωση απευθύνεται στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, σε ειδικούς (ιατρούς, δασκάλους, λογοθεραπευτές), αλλά και στο ευρύτερο κοινό, αφού είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όλους μας η ενημέρωση, η κατανόηση και η διαχείριση των προβλημάτων Επικοινωνίας που εμφανίζουν οι ασθενείς με επίκτητες νευρολογικές διαταραχές. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες, ειδικοί στα θέματα αντιμετώπισης των Επίκτητων Νευρολογικών Διαταραχών, εστιάζοντας στις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις που οι διαταραχές αυτές επιφέρουν, τόσο στον ασθενή όσο και στο οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον του.

Στη συνέχεια οι ασθενείς με τις οικογένειές τους θα συζητήσουν για τα βιώματά τους και θα θέσουν ερωτήσεις και προβληματισμούς στους ειδικούς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 17.00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 210 2702800 (κα Φωτοπούλου).

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.