Επείγοντα Παιδιατρικά-Κάτι στάθηκε στο λαιμό του παιδιού!

Facebooktwitterpinterest

Τι πρέπει να κάνουμε;Μόλις αντιληφθούμε ότι κάποιο ξένο σώμα στάθηκε στο λαιμό του παιδιού αμέσως πρέπει να πάρουμε τα παρακάτω μέτρα:

      • Εάν το παιδί μπορεί να βήξει, να αναπνέει και να μιλά, να μην κάνετε τίποτα. Ζητήστε του να βήξει (αν μπορεί).Δεν χτυπάμε το παιδί στην πλάτη! Μπορεί να σπρώξουμε χαμηλότερα το ξένο σώμα, ή χειρότερα να του σταματήσουμε το βήχα ο οποίος αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέσο για να βγάλει το ξένο σώμα.

Εάν η φωνή του είναι πολύ δύσκολη ή αρχίζει να μελανιάζει ή ακόμα χειρότερα δεν μπορεί να βήξει, τότε απαιτείται άμεση επέμβαση.

    • Τοποθετείστε το παιδί μπρούμυτα με το κεφάλι χαμηλότερα από το σώμα και δώστε γρήγορα και δυνατά χτυπήματα με την παλάμη σας μεταξύ των ωμοπλατών.

Αν πρόκειται για μεγαλύτερο παιδί καθίστε και τοποθετήστε το μπρούμυτα, κάθετα στους μηρούς σας, με το κεφάλι χαμηλότερα από το σώμα και δώστε τα πέντε κτυπήματα όπως παραπάνω.

  • Εάν δεν τα καταφέρουμε και το παιδί δεν αναπνέει, εφαρμόστε τεχνητή αναπνοή στόμα με στόμα. Εάν μετά από 4 αναπνοές δεν ανασηκώνετε ο θώρακας του παιδιού, η απόφραξη επιμένει και πρέπει να επαναλάβουμε από την αρχή τους παραπάνω χειρισμούς.

 http://www.opediatrosmou.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.