Η Ινσουλίνη Glargine 300 U/mL Έλαβε Θετική Γνωμοδότηση από τις Ευρωπαϊκές Ρυθμιστικές Αρχές

Facebooktwitterpinterest

Παρίσι 27 Φεβρουαρίου 2015 Η Sanofi (EURONEXT: SAN και NYSE: SNY) ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) εξέδωσε θετική γνωμοδότηση προτείνοντας την έγκριση της ινσουλίνης glargine 300

U/mL (insulin glargine [rDNA origin] injection, 300 U/mL), μίας νέας γενιάς βασική ινσουλίνη για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2. Η νέας γενιάς ινσουλίνη glargine 300 U/mL έχει επιδείξει έναν πιο σταθερό και παρατεταμένο γλυκαιμικό έλεγχο που διαρκεί πέραν των 24 ωρών σε σύγκριση με την ινσουλίνη glargine 100 U/mL (insulin glargine [rDNA origin] injection, 100 U/mL) με χαμηλή από άτομο σε άτομο και εντός της ημέρας μεταβλητότητα του σακχάρου στο αίμα.

«Η θετική γνωμοδότηση της CHMP σήμερα είναι ένα ακόμη βήμα προς τη διάθεση της ινσουλίνης glargine 300 U/mL σε ανθρώπους που ζουν με διαβήτη και επί του παρόντος δεν πετυχαίνουν τον γλυκαιμικό στόχο τους, ή πρόκειται να ξεκινήσουν θεραπεία με ινσουλίνη», δήλωσε ο Pierre Chancel, Senior VicePresident, Global Diabetes, Sanofi. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε σύντομα να προσθέσουμε αυτή τη νέα θεραπευτική επιλογή στο χαρτοφυλάκιό μας για να βοηθήσουμε τους ασθενείς να επιτύχουν τους στόχους τους για γλυκαιμικό έλεγχο

Η θετική γνωμοδότηση της ινσουλίνης glargine 300 U/mL από την Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) βασίστηκε στα αποτελέσματα του κλινικού προγράμματος EDITION,

Το πρόγραμμα EDITION αποτελείται από μια σειρά διεθνών κλινικών μελετών Φάσης III για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας της ινσουλίνης glargine 300 U/mL σε σύγκριση με τη ινσουλίνη glargine 100 U/mL σε περισσότερους από 3500 ενήλικες με διαβήτη (τύπου 1 ή τύπου 2) που ήταν αρρύθμιστοι με την τρέχουσα θεραπεία. Η ινσουλίνη glargine 300 U/mL οδήγησε σε αποτελεσματικό έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, με ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας. Η ινσουλίνη glargine 300 U/mL μείωσε σημαντικά τον υπογλυκαιμικό κίνδυνο (χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα) σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και της νύχτας σε σύγκριση με τηn ινσουλίνη glargine 100 U/mL.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) αναμένεται να πάρει την τελική απόφαση για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για την ινσουλίνη glargine 300 U/mL στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στους επόμενους μήνες. Η ινσουλίνη glargine 300 U/mL εγκρίθηκε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων και είναι υπό εξέταση και από άλλες ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Αφού εγκριθεί, η ινσουλίνη glargine 300 U/mL θα είναι διαθέσιμη ως ινσουλίνη glargine 300 U/mL SoloSTAR®, μία προγεμισμένη συσκευή τύπου πένας μιας χρήσεως που περιέχει 450 μονάδες ινσουλίνης (IU), με μέγιστη εφάπαξ χορήγηση 80 IU.

Σχετικά με την ινσουλίνη glargine 300 U/mL

Παρά το γεγονός ότι η βασική ινσουλίνη αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της θεραπείας για το διαβήτη για δεκαετίες, σημαντικές ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες συνθέτουν την σημερινή πραγματικότητα, με το ήμισυ σχεδόν των ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία να μην επιτυγχάνουν τους στόχους τους σε σχέση με τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, η βέλτιστη δόση ινσουλίνης συχνά δεν επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια της φάσης έναρξης ή συντήρησης. Η ινσουλίνη glargine 300 U/mL είναι μία νέας γενιάς άπαξ ημερησίως βασική ινσουλίνη με βάση το μόριο ινσουλίνη glargine που χρησιμοποιείται ευρέως και κατέχει ένα καλά τεκμηριωμένο προφίλ οφέλους-κινδύνου. Η συμπυκνωμένη «αποθήκη» του (depot) στον υποδόριο ιστό οδηγεί σε ένα πιο σταθερό και πιο παρατεταμένο φαρμακοκινητικό/φαρμακοδυναμικό (PK/PD) προφίλ.

Σχετικά με τον Τομέα Διαβήτη της Sanofi

H Sanofi επιδιώκει να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν την πολύπλοκη πρόκληση του διαβήτη με την παροχή καινοτόμων, ολοκληρωμένων και εξατομικευμένων λύσεων. Καθοδηγούμενη από πολύτιμες ιδέες που προέρχονται από τη συζήτηση και την εμπλοκή με τους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη, η εταιρεία συνάπτει συνεργασίες για να προσφέρει διάγνωση, θεραπείες, υπηρεσίες και συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος. Η Sanofi διαθέτει ενέσιμα, εισπνεόμενα και από του στόματος φάρμακα για τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2.

Σχετικά με τη Sanofi

Η Sanofi κατέχει ηγετική θέση στον Τομέα της Υγείας παγκοσμίως, με πολυδιάστατη δραστηριότητα, ανακαλύπτοντας, αναπτύσσοντας και παρέχοντας θεραπευτικές λύσεις εστιασμένες στις ανάγκες των ασθενών. Η Sanofi διαθέτει ισχυρή παρουσία στον Tομέα της Yγείας, με 7 πλατφόρμες ανάπτυξης: ολοκληρωμένες λύσεις για τον Διαβήτη, Εμβόλια για ανθρώπινη χρήση, Καινοτόμα Φάρμακα, Καταναλωτικά Προϊόντα Υγείας, Αναδυόμενες Αγορές, Κτηνιατρικό Τομέα και τη νέα Genzyme. Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.sanofi.com

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.