Αποφλοίωση του Δέρματος (Peeling)

Facebooktwitterpinterest

ο χημικό peeling προσφέρει μια πιο νεανική και δροσερή εμφάνιση σε κάθε τύπο δέρματος που έχει ρυτίδες, ευρυαγγείες, δυσχρωματισμούς ή έχει υποστεί έγκαυμα από τον ήλιο. Ωστόσο η θεραπεία δεν μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία της φυσιολογικής γήρανσης του δέρματος ούτε να απαλλάξει τον ασθενή από βαθιές ουλές.

Κατά τη θεραπεία, ένα χημικό διάλυμα απλώνεται στο δέρμα με σκοπό να προκαλέσει ελεγχόμενο χημικό έγκαυμα και τελικά να το απολεπίσει (να αφαιρέσει δηλαδή τις κατεστραμμένες εξωτερικές του στοιβάδες). Χρησιμοποιείται τριχλωροξικό οξύ (TCA) σε πολλές συγκεντρώσεις για τη θεραπεία επιφανειακών ρυτίδων, κηλίδων, εγκαυμάτων από τον ήλιο του δέρματος. Η εφαρμογή του TCA σε όλο το πρόσωπο διαρκεί περίπου 15 λεπτά και γίνεται στο ιδιωτικό ιατρείο.

Στην αρχή ο ασθενής μπορεί να νιώσει ένα κάψιμο το οποίο θα συνοδεύεται από ένα αίσθημα τσιμπήματος. Ενίοτε χρειάζονται 2 ή περισσότερες συνεδρίες με TCA, με μεσοδιάστημα μερικών εβδομάδων, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πέρα από το πρόσωπο μπορεί να εφαρμοστεί στο λαιμό ή σε άλλες περιοχές του σώματος και απαιτείται η χρήση αντηλιακής κρέμας για μερικούς μήνες μετά τη θεραπεία. Η επούλωση του δέρματος είναι σχετικά σύντομη.

Μετά το peeling γίνεται προσωρινή απολέπιση και παρατηρούνται ερυθρότητα και ξηρότητα του δέρματος, φαινόμενα που εξαφανίζονται σταδιακά. Η βελτίωση του δέρματός σας είναι διακριτική στις πρώτες συνεδρίες και γίνεται πιο εμφανής στη συνέχεια. Το δέρμα γίνεται σταδιακά πιο υγιές και πιο φρέσκο.

plastic surgery cyprus_46.jpg

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.