Ο καφές αδυνατίζει;

Facebooktwitterpinterest

Επιπλέον, επειδή ο καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία εκδηλώνει μικρή διεγερτική δράση στον οργανισμό, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο μέσο ενίσχυσης της ενέργειας και της τόνωσης σε άτομα που ακολουθούν πρόγραμμα απώλειας βάρους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες του Αμερικανικού Κέντρου Ερευνών για τη Διατροφή και την Υγεία ο πρωινός καφές επιταχύνει το μεταβολισμό μας κατά 10%!

Η καφεΐνη που περιέχει επιταχύνει το μεταβολισμό και τον διατηρεί υψηλό ακόμη και 3 ώρες μετά την κατανάλωση του καφέ. Η καφείνη δρα συνεργικά με τα αντιοξειδωτικά που περιέχει ο καφές, τις λεγόμενες πολυφενόλες, που διεγείρουν την παραγωγή ενέργειας απότον οργανισμό.
Επίσης, σύμφωνα με μία νέα κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Institute of Human Nutrition του Πανεπιστημίου της Columbia η κατανάλωση ροφήματος καφέ πλούσιου σε μαννοολιγοσακχαρίτες οδήγησε σε μείωση του σωματικού βάρους σε υπέρβαρους άνδρες, σε σύγκριση με την κατανάλωση ροφήματος καφέ που δεν περιείχε μαννοολιγοσακχαρίτες.

Τα τελευταία δεδομένα λοιπόν μας περνούν ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη δράση του καφέ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μπορούμε να καταναλώνουμε απεριόριστες ποσότητες καφέ. Ο καφές επιτρέπεται σε συγκεκριμένο όριο μέχρι 3 δόσεις την ημέρα και φυσικά για να μην έχει περιτές θερμίδες πρέπει να περιέχει ελάχιστη εως καθόλου ζάχαρη και γάλα!

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.