Ανόρθωση γλουτών-Brazilian Butt Lift (BBL)

Facebooktwitterpinterest

Belfies:Πρόκειται για τις selfies των γλουτών που έχουν γίνει μόδα στα social media και αυτό γιατί οι γλουτοί έχουν δεχθεί μεγάλη δημοσιότητα τελευταία από τα media με αποτέλεσμα η αυξητική και ανόρθωση των γλουτών σαν επέμβαση να έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.

Η μόδα ξεκινάει από την Βραζιλία αλλά ουσιαστικά αναπτύχθηκε στο Miami και στο Los Angeles από Αμερικανούς πλαστικούς χειρουργούς. Νέες τεχνικές έχουν προστεθεί όπως και νέες απόψεις σχετικά με την εικόνα του σώματος όπως αυτή διαμορφώνεται με τα νέα πρότυπα τόσο των γλουτών όσο και της πλάτης και των πλαινών του κορμού του γυναικείου αλλά και του ανδρικού σώματος. Η λιποαναρρόφηση πλέον έχει περάσει σε άλλο επίπεδο από το απλά να αφαιρούμε τα ψωμάκια σε αλλαγή του σχήματος του σώματος και των γλουτών. Όλη αυτή η λογική λέγεται τρισδιάστατη λιποαναρρόφηση και εκτελείται από εκπαιδευμένους στην επέμβαση πλαστικούς χειρουργούς.
Σύγχρονη λογική της αισθητικής των γλουτών
Η λογική δεν είναι απλά να κάνουμε μεγαλύτερους γλουτούς αλλά να δημιουργήσουμε μια νέα εικόνα της οπίσθιας επιφάνειας του σώματος που να είναι πιο ελκυστική και αισθητικά πιο ωραία παράλληλα τονίζοντας και τους γλουτούς.

Brazilian Butt Lift (BBL)

Ανάλογα με τις ανάγκες του σώματος της κάθε περίπτωσης μπορούμε να προτείνουμε διαφορετικές λύσεις που όλες έχουν σκοπό την μεταμόρφωση του σχήματος του σώματος της πλάτης και του όγκου και του σχήματος των γλουτών. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας της μεταφοράς λίπους χρησιμοποιώντας την υψηλής τεχνογνωσίας λιπογλυπτική και λιπομεταφορά σε 3-D πλάνο μπορούμε να αναδημιουργήσουμε το σχήμα της οπίσθιας επιφάνειας του σώματος. Η λογική στηρίζεται στην αφαίρεση λίπους από τα διάφορα σημεία του σώματος όπως είναι η κοιλιά,η πλάτη,τα πλαινά και οι μηροί σε όλες τις πλευρές.Ο σκοπός του BBL είναι να δώσουμε στο γυναικείο σώμα το σχήμα S μεταξύ πλάτης και γλουτών ενώ παράλληλα αυξάνουμε την προβολή των γλουτών αλλά και την αισθητική που γίνεται με την μεταφορά και τοποθέτηση τοποθέτηση του λίπους.

Αρχικά εκτελείται εκτεταμένη λιποαναρρόφηση από την κοιλιά,τα πλαινά της μέσης,την πλάτη,και τους μηρούς. Μετά από κατάλληλη επεξεργασία το λίπος τοποθετείται σε ειδικές σύριγγες ενώ από πριν έχουν σχεδιασθεί οι περιοχές των γλουτών που το λίπος θα μεταμοσχευθεί. Το ποσό του καθαρού λίπους που πρέπει να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί κυμαίνεται από 1000-1200 cc. Σε περιπτώσεις που θέλουμε να δώσουμε μεγάλη προβολή στους γλουτούς μπορεί να φθάσουμε σε ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες λίπους. Η τοποθέτηση του λίπους γίνεται με ειδικές κάνουλες με την τεχνική του 3-D πλάνου και σε πολλά επίπεδα. Η τεχνική έχει αλλάξει σε σχέση με παλαιότερα που η μεταφορά λίπους ήταν μικρή σε ποσότητα αλλά και η τοποθέτηση γινόταν σε πιο επιφανειακά επίπεδα. Το ποσοστό του λίπους που παραμένει ξεπερνάει το 60-70% όταν γίνεται η τοποθέτηση του σε μυικά στρώματα.Στην αρχή υπάρχει το οίδημα της επέμβασης που σταδιακά υποχωρεί.

Η ασθενής μένει ένα βράδυ στην κλινική με σκοπό να αναρρώσει να πάρει αντιβίωση και ήπια αναλγητικά. Πρέπει για μερικές μέρες 10-15 να κοιμάται σε πλαινή θέση η μπρούμητα. Η θέση του ύπνου αναφέρεται σαν παράγων που συντελεί στην καλύτερη ανάρρωση και το καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με την επιβίωση του λίπους που μεταφέρθηκε στους γλουτούς. Όλες οι γυναίκες φορούν ένα ειδικό κορσέ για 3-4 εβδομάδες.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.