Τι είναι η κυτταρίτιδα και πως θα την αντιμετωπίσω;

Facebooktwitterpinterest

Η χαρακτηριστική όψη του δέρματος που καλείται και ως ‘’φλοιός πορτοκαλιού’’ είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες.

Τι είναι λοιπόν κυτταρίτιδα και πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε?

Η κυτταρίτιδα δημιουργείται από την εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μείωση της ελαστικότητας του συνδετικού ιστού (κολλαγόνου). Αίτια της είναι η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, η κληρονομικότητα, η καθιστική ζωή και η λήψη ορισμένων φαρμάκων.

Συμβουλές αντιμετώπισης :

Υιοθέτησε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Και δεν εννοώ να στερείσαι κάτι. Η σωστή διατροφή πρέπει να τα περιέχει όλα. Ακόμα και μια παρασπονδία είναι στο πρόγραμμα. Αρκεί η σωστή διατροφή να μας γίνει τρόπος ζωής. Αν τύχει λοιπόν να φας έξω ή ένα γλυκό μην απογοητεύεσαι, την επόμενη μέρα μπορείς να το διορθώσεις τρώγοντας σωστά.

Κατανάλωσε τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά πχ γάλα 1,5 % ή γιαούρτι 2 %.
Κατανάλωσε φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες πχ μπρόκολο, μαρούλι, μανταρίνια, χυμούς, μπανάνα, λάχανο.

Eating-4-Cellulite-571x350
Απόφυγε το αλάτι, τα αλμυρά τρόφιμα τα αναψυκτικά και την αυξημένη κατανάλωση καφέ διότι κάνουν κατακράτηση.
Απόφυγε τρόφιμα με κρυφή ζάχαρη ή συντηρητικά.
Καθημερινή κατανάλωση νερού, 1,5 λίτρο το λιγότερο.
Αύξησε την σωματική σου δραστηριότητα. Η αερόβια άσκηση 30 λεπτών θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος τοπικά πχ γρήγορο περπάτημα 30 λεπτών.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.