Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης 2014

Facebooktwitterpinterest

«Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ο Υ»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης για να θυμίσει σε όλους μας πως η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη σώζουν ζωές!

 Το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (IOF) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, σημειώνει:

  • Το 1 στα 3 σπονδυλικά κατάγματα γίνεται αντιληπτό μόνο ύστερα από κλινική εξέταση

  • Παρόλο που η οστεοπόρωση μπορεί να διαγνωστεί και να θεραπευτεί εύκολα, οι έρευνες έχουν δείξει ότι παραμένει σοβαρά υποδιαγνωσμένη και υποθεραπευμένη.

Με βάση αυτά τα δύο πορίσματα του Διεθνούς Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, ο Σύλλογός μας σε επίπεδο Ελλάδας οργανώνει μια εκστρατεία ενημέρωσης και προληπτικών ελέγχων για όλους.

Το ετήσιο ραντεβού είναι για το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, στο Divani Caravel.

Φέτος, ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” έχει ετοιμάσει ακόμα περισσότερες εξετάσεις -διαθέσιμες για όλους- για να έχουμε μια συνολική ιατρική εικόνα για τη σκελετική μας υγεία  -και όχι μόνο! Παράλληλα εξειδικευμένοι επιστήμονες θα ενημερώνουν και θα εξηγούν ιατρικά θέματα που μας αφορούν όλους σε γενικό αλλά και προσωπικό επίπεδο!

Ενδεικτικά, θα μπορούσε κανείς να επωφεληθεί κάνοντας:

  • έλεγχο οστεοπόρωσης
  • έλεγχο κύφωσης – σκολίωσης (αφορά παιδιά γυμνασίου-λυκείου και ενήλικες με έντονο πόνο στην πλάτη)
  • Πελματογράφημα
  • Ανάλυση δέρματος
  • Σπιρομέτρηση
  • Λήψη πίεσης
  • Τεστ σωματοποίησης άγχους & τεστ αυτοπεποίθησης
  • τεστ &ασκήσεις μνήμης
  • Λιπομετρήσεις
  • Αξιολόγηση αρθρίτιδας (αξιολόγηση αρθρίτιδας από γιατρούς μέσα από ακτινογραφία 6μήνου και προσκόμισης του ιστορικού)
  • Εκτίμηση ακτινογραφίας (αξιολόγηση ακτινογραφίας σπονδυλικής στήλης τελευταίου 6μήνου)
  • Frax test (εκτίμηση καταγματικού κινδύνου)
  • Υπερηχοτομογράφος

Περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού στο www.osteocare.gr και στα τηλέφωνα: 213 2086698, 6979 25 25 70, 6979 25 10 25.

 Φύση και σκοπός

 Η Πεταλούδα, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF).

Ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο, το οποίο απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από την σκελετική υγεία, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και τη αντιμετώπιση των νόσων που σχετίζονται με αυτή.

 Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει ενεργό δράση και έργο τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.

Η δραστηριότητά του επεκτείνεται στην ενημέρωση και συμβουλευτική μέσω ημερίδων σεμιναρίων, συνεδρίων και ενημερωτικών εντύπων, τα οποία αναλύουν σημαντικά θέματα της σκελετικής μας υγείας.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν η Πεταλούδα, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, τον Ιούνιο του 2013.

Επικοινωνήστε με τον Σύλλογό μας για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα σεμινάρια, συνέδρια και λοιπές δράσεις που οργανώνουμε.

Πεταλούδα, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας

Αθηνάς 10, 14561, Κηφισιά, Αθήνα

Τηλ: 213 2086698

Φαξ: 210 8018122

Email: info@osteocare.gr

URL: www.osteocare.gr

Facebook: www.facebook.com/osteocaregr
YouTube: http://www.youtube.com/user/OsteoporosisGR

Twitter: http://twitter.com/osteocaregr

Ευχαριστούμε όλους εσάς που πιστεύετε σε μας και στηρίζετε το έργο μας.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.