Παιδικά Χαμόγελα

Facebooktwitterpinterest

 Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Κοινού για τη πρόληψη της μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας τύπου Β από τη Novartis Hellas με την επιστημονική υποστήριξη του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων
Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2014 – Η εκστρατεία «Παιδικά Χαμόγελα», μια σημαντική πρωτοβουλία της Novartis Hellas με την επιστημονική υποστήριξη του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων, ανακοινώθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, σε ειδική εκδήλωση. Η εκστρατεία στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού σχετικά με τη πρόληψη της μηνιγγίτιδας από μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνιακών ενεργειών στα παραδοσιακά και – ψηφιακά μέσα.

Το πρόγραμμα ενημέρωσης παρουσιάστηκε  από τον κ. Αθανάσιο Μίχο, Επίκουρο Καθηγητή Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του  Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων και τον κ. Θοδωρή Δημόπουλο, Διευθυντή του Τμήματος Εμβολίων της Novartis Hellas.
«Η μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα και σηψαιμία είναι μία νόσος χωρίς διακρίσεις και  μπορεί να προσβάλει κάθε ηλικιακή ομάδα, με τα βρέφη, νήπια, έφηβους και νεαρούς ενήλικες να αποτελούν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς. Το 90% των περιπτώσεων μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας στη χώρα μας και στην Ευρώπη προκαλείται από μηνιγγιτιδόκοκκο  τύπου Β. Στη Ελλάδα κάθε χρόνο καταγράφονται από το εθνικό κέντρο αναφοράς μηνιγγίτιδας περίπου 60- 70 περιστατικά μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), περίπου 1 στα 10 άτομα που προσβάλλονται καταλήγει παρά τη θεραπεία.  Από αυτούς που επιβιώνουν, 1 στα 5 άτομα  εμφανίζει σοβαρές μόνιμες αναπηρίες, όπως εγκεφαλική βλάβη, επιληπτικούς σπασμούς, απώλεια της ακοής και μαθησιακές δυσκολίες, ενώ είναι δυνατό να υποστεί μέχρι και ακρωτηριασμό άκρων»  ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Μίχος.
Συνεπώς, η καμπάνια «Παιδικά Χαμόγελα» στοχεύει στο να ενημερώσει το κοινό πως ο εμβολιασμός αποτελεί την αποτελεσματικότερη πρόληψη και προστασία έναντι της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου. Ο εμβολιασμός είναι αποδεδειγμένα ένα από τα πιο οικονομικώς αποδοτικά επιστημονικά επιτεύγματα της σύγχρονης εποχής για τη δημόσια υγεία. Είναι μία από τις ελάχιστες υπηρεσίες υγείας που κοστίζει πολύ λίγο συγκριτικά με τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην υγεία και την ευημερία των πληθυσμών.

 Στην Ελλάδα το 1ο εμβόλιο  για το μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β
Το πρώτο και μοναδικό εμβόλιο έναντι στο μηνιγγιτιδόκοκκο οροομάδας Β διατίθεται πλέον και στην Ελλάδα από την εταιρεία Novartis, ενώ έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιανουάριο του 2013. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε μετά από 20 χρόνια πρωτοποριακής έρευνας με τη χρήση της βραβευμένης τεχνολογίας «Reverse Vaccinology». Το προφίλ ανεκτικότητας και ανοσογονικότητας που διαθέτει έχει τεκμηριωθεί μέσω ενός εκτεταμένου κλινικού προγράμματος, ενώ ενδείκνυται για την προστασία όλων των ηλικιακών ομάδων, από την ηλικία των 2 μηνών και άνω.
Ο Διευθυντής του Τμήματος Εμβολίων της Novartis Hellas, κύριος Θοδωρής Δημόπουλος, τόνισε την ουσιώδη και επίμονη προσπάθεια της Novartis Hellas να συνεισφέρει στην ενημέρωση, πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών με κάθε δυνατό τρόπο. Στο πλαίσιο παρουσίασης της καμπάνιας «Παιδικά Χαμόγελα», δήλωσε χαρακτηριστικά, «Θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα μία ολοκληρωμένη εκστρατεία  ενημέρωσης για τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο τύπου Β, η οποία θα ξεδιπλωθεί τόσο σε παραδοσιακά, όσο και σε ψηφιακά μέσα, εθνικής και τοπικής εμβέλειας. H καμπάνια έχει απλό, λιτό χαρακτήρα και στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για τα συμπτώματα, τη φύση και τη σημαντικότητα της πρόληψης της νόσου. Σαν όνομα επιλέχθηκε το «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ» γιατί η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού πρέπει να γίνεται σε μικρές ηλικίες, που αποτελούν και τον πιο ευάλωτο πληθυσμό. Προστατεύοντας από τη νόσο  μπορούμε να απολαμβάνουμε περισσότερα παιδικά χαμόγελα».

Λίγα Λόγια για τη Novartis
Η Novartis AG στον Τομέα της Υγείας παρέχει λύσεις στις αναφυόμενες ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Επικεντρωμένη αποκλειστικά στον Τομέα αυτό, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα, εμβόλια και διαγνωστικά, καθώς και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Η Novartis είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς. Το 2013, επενδύθηκαν περίπου 10 δις δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης. Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 136.000 εργαζομένους και δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 140 χώρες του κόσμου.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.