Ο πρωινός περίπατος βοηθά στην απώλεια βάρους

Facebooktwitterpinterest

Ενεργοποιήστε το μεταβολισμό σας
Ένας πρωινός περίπατος μπορεί να έχει ιδιαίτερα ευεργετικά αποτελέσματα όχι μόνο στην ψυχολογία μας, αλλά και στη φυσική μας κατάσταση. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Northwestern Feinberg School of Medicine του πανεπιστημίου του Σικάγο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, εκείνοι που συνήθιζαν να περπατούν πρωινές ώρες ήταν πιο λεπτοί σε σχέση με εκείνους που επέλεγαν να περπατούν το απόγευμα, καθώς ο πρωινός περίπατος μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του μεταβολισμού και άρα στην κατάκτηση του επιθυμητού βάρους.

Παράλληλα, οι επιστήμονες συνδέουν τις θετικές επιδράσεις της συγκεκριμένης συνήθειας και με τον ήλιο. «Κάθε άνθρωπος χρειάζεται μια συστηματική επαφή με τον ήλιο από τις οκτώ το πρωί μέχρι και το μεσημέρι. Σε διαφορετική περίπτωση ο οργανισμός αρχίζει να αποδιοργανώνεται και αυτό συνήθως οδηγεί σε απορρύθμιση του μεταβολισμού.», ανέφερε ο Φίλις Ζι, υπεύθυνος της έρευνας.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο ο οποίος απαιτείται για να φτάσει κανείς στα επιθυμητά αποτελέσματα, είκοσι με τριάντα λεπτά είναι αρκετά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αφού στόχος δεν είναι η γυμναστική, αλλά η ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

http://www.agelioforos.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.