Η χαμηλή χοληστερίνη αυξάνει το κίνδυνο θνησιμότητας σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού.

Facebooktwitterpinterest

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι τα χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού σχετίζονται με εξάπλωση της νόσου και αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας.

Χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης μπορεί ενδεχομένως να αυξάνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας σε ασθενείς με καρκίνο των νεφρών, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η εξέταση για χοληστερόλη μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην αγωγή των ασθενών με καρκίνο στα νεφρά, δήλωσαν οι ερευνητές.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα επίπεδα χοληστερόλης σε 867 ασθενείς με καρκίνο νεφρών πριν εγχειριστούν για τον καρκίνο και τους παρακολούθησαν για 52 μήνες μετά την εγχείρηση. Τα χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης πριν την εγχείρηση συνδέθηκαν με πιο προχωρημένο καρκίνο και μεγαλύτερη εξάπλωσή του μετά την εγχείρηση.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι ασθενείς με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης είχαν 43% λιγότερες πιθανότητες θνησιμότητας μετά την εγχείρηση σε σχέση με αυτούς που είχαν χαμηλά επίπεδα και ότι η αξιολόγηση των επιπέδων της χοληστερόλης βελτίωσε την ακρίβεια της πρόγνωσης των ασθενών.

Αν και η έρευνα ανακάλυψε σχέση μεταξύ των χαμηλότερων επιπέδων χοληστερόλης και του αυξημένου κινδύνου θνησιμότητας σε ασθενείς με καρκίνο νεφρών δεν απέδειξε καταληκτική σχέση μεταξύ των δυο.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές πώς τα επίπεδα χοληστερόλης μπορεί ενδεχομένως να επηρεάζουν τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών με καρκίνο νεφρών αλλά ορισμένα συστατικά της χοληστερόλης μπορεί ενδεχομένως να επηρεάζουν την ανάπτυξη και εξάπλωση του όγκου.

Ο Dr. Tobias Klatte, του Medical University of Vienna, στην Αυστρία, δήλωσε ότι τα ευρήματα θα πρέπει να επιβεβαιωθούν σε νέες έρευνες. Αν επιβεβαιωθούν, ασθενείς με χαμηλή χοληστερόλη μπορεί ενδεχομένως να θεωρούνται υψηλού κινδύνου και να αντιμετωπιστούν ή να παρακολουθηθούν πιο επιθετικά.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’BJU International.’’

http://www.iatronet.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.