Γιατρέ τι είναι τα Κονδυλώματα?

Facebooktwitterpinterest

“Τα κονδυλώματα είναι μια από τις πιο συχνές σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσεις. Οφείλονται σε διάφορους ιούς της οικογενείας των Ιών των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (Human Papilloma Viruses), που περιλαμβάνει περισσότερα από 100 στελέχη του Ιού.

Tα κονδυλώματα είναι πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί και χωρίς να υπάρχει σεξουαλική επαφή. Βεβαίως είναι δυνατό να μεταδοθούν σε σεξουαλικό μας σύντροφο από τη στιγμή που τα έχει παρουσιάσει ο ένας από τους δύο.”

Τα κονδυλώματα είναι μικροί καλοήθεις όγκοι που εμφανίζονται κυρίως στα γεννητικά όργανα της γυναίκας και του άνδρα και στο δακτύλιο, συνήθως, του πρωκτού. Έχουν χρώμα ρόδινο ή καφέ και στο σχήμα θυμίζουν κουνουπίδι σε μικρογραφία.Συνηθως οφειλονται στον ιο HPV

Τα κονδυλώματα είναι πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί και χωρίς να υπάρχει σεξουαλική επαφή. Βεβαίως είναι δυνατό να μεταδοθούν σε σεξουαλικό μας σύντροφο από τη στιγμή που τα έχει παρουσιάσει ο ένας από τους δύο.Η θεραπεια αναλογα με τον τυπο ειναι ειτε καυτηριασμος ειτε χρηση ειδικων αλοιφων.

Εάν έχετε κονδυλώματα, αποφεύγετε τις σεξουαλικές σχέσεις ή χρησιμοποιήστε προφυλακτικό, γιατί μπορεί να μεταδοθούν. Απευθυνθείτε στο γιατρό σας για θεραπεία.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.