Τα ανευρύσματα θεραπεύονται πια σχεδόν ανώδυνα και στα δημόσια νοσοκομεία

Facebooktwitterpinterest

Για τη νέα μέθοδο του εμβολισμού, που θεραπεύει τα ανευρύσματα με άκρως αποτελεσματικό και σχετικά ανώδυνο τρόπο για τον ασθενή, μίλησε ο στρατιωτικός ιατρός του νοσοκομείου 401 και νευροχειρουργός, Αριστοτέλης Μήτσος, στο φακό του zougla.gr. Μέχρι πριν από 10 χρόνια, αυτές οι «ύπουλες» διογκώσεις εγκεφαλικών αγγείων, που όταν δημιουργούνται μπορούν να προκαλέσουν στο 1/3 των περιπτώσεων ακόμα και τον θάνατο, αντιμετωπίζονταν μόνο με τη χειρουργική μέθοδο, με πολλαπλές επώδυνες συνέπειες φυσικά.


Πλέον, χάρη στις επιστημονικές αλλά και τεχνολογικές εξελίξεις, με τη μέθοδο του εμβολισμού και την τοποθέτηση καθετήρα, μέσα σε λίγες ώρες οι γιατροί έχουν τη δυνατότητα, χωρίς να «ανοίξουν» το κρανίο φυσικά, να θρομβόσουν το ανεύρυσμα και να το θεραπεύσουν.

Στη χώρα μας αυτή η μέθοδος ακολουθείται κυρίως από τα ιδιωτικά νοσοκομεία και κοστολογείται αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Εδώ και λίγα χρόνια όμως, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών μπορούν να απευθύνονται όλοι οι ασφαλισμένοι πολίτες (και μη στρατιωτικοί) και να δεχτούν τη συγκεκριμένη ιατρική υπηρεσία εντελώς δωρεάν…

Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

http://www.zougla.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.