Επιτυχία στην δίαιτα : βάλτε το κίνητρο στην ζωή σας

Facebooktwitterpinterest

Η επιτυχία στην δίαιτα βασίζεται κατά πολύ στο σωστό πρόγραμμα διατροφής, στην συνεργασία με τον διαιτολόγο, την θέληση, την επιμονή αλλά και στην  θετική ψυχολογία. Πολλές φορές όμως, ειδικά μετά από πολλές αποτυχημένες ή μερικώς επιτυχημένες προσπάθειες, βρίσκουμε τον εαυτό μας χάνει το κουράγιο του ή να πισωγυρίζει, να υποτροπιάζει. Το αποτέλεσμα; Άλλη μια αποτυχία προστιθέμενη στον φαύλο κύκλο του μη αποτελεσματικού αδυνατίσματος. Μια καλή λύση σε αυτό το εμπόδιο είναι η δημιουργία του σωστού κινήτρου για το χάσιμο του βάρους.

Επιτυχία στην δίαιτα : πώς να δημιουργήσω ένα κίνητρο;

Τα κίνητρα μπορούν να δημιουργηθούν έχοντας ως βάση 2 μεγάλες κατηγορίες ερεθισμάτων : εξωτερικά ερεθίσματα ή εμπειρίες που προέρχονται από το περιβάλλον και το κοινωνικό περίγυρο ή εσωτερικά ερεθίσματα, ιδέες ή  στόχους που πηγάζουν από τον ίδιο μας τον εαυτό και σχετίζονται με καθαρά δικά μας όνειρα και βαθύτερες σκέψεις. Η καλύτερη λύση για την επιτυχημένη δημιουργία κινήτρου ή κινήτρων, είναι το εσωτερικό ερέθισμα, ο προσωπικός στόχος ή το όνειρο.

  • Προσδιορίστε τους προσωπικούς λόγους που σας κάνουν να θέλετε να χάσετε βάρος. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Γράψτε τους λόγους αυτούς σε ένα χαρτί, φυλάξτε το και ξαναδιαβάστε το όταν ξεχνάτε τι έχετε γράψει. Έτσι θα έρθετε πραγματικά αντιμέτωποι με την αλήθεια τους εαυτού σας.
  • Βάλτε στόχους σχετικά με το αδυνάτισμα που να συμβαδίζουν με τους προσωπικούς λόγους που γράψατε πριν. Μην ξεχνάτε να θέτετε αρχικά μικρούς στόχους, άμεσα και εύκολα πραγματοποιήσιμους.
  • Κρατάτε αρχείο της προόδου σας και αναπροσαρμόστε τους στόχους όταν τους έχετε πετύχει. Ένα μικρό βήμα κάθε φορά θα σας βοηθήσει να φτάσετε εκεί που θέλετε χωρίς άγχος και υπερβολές.
  • Δημιουργήστε μια ομάδα στήριξης με άτομα που γνωρίζετε ότι θέλουν να σας βοηθήσουν. Μην ζητάτε βοήθεια από άτομα που στο παρελθόν σα ς απογοήτευσαν ή που δεν συμμερίστηκαν την προσπάθεια σας.
  • Χρησιμοποιήστε την τεχνική των ανταμοιβών. Όταν ο στόχος πετυχαίνει, ανταμείψτε τον εαυτό σας με κάτι που έχει σημασία για εσάς!
  • Αναγνωρίστε την επιτυχία και την πρόοδο που έχετε σημειώσει. Να είστε αισιόδοξοι και να μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας. Ακόμα και μια μικρή πρόοδος είναι πολύ μεγάλο κατόρθωμα!
  • Να εκφράζεστε με θετικά σχόλια για τον εαυτό και την προσπάθεια σας, ώστε να δίνετε το κίνητρο και στους άλλου να σας δουν όπως εσείς βλέπετε τον εαυτό σας. Μην μεμψιμοιρείτε γιατί αυτό θα κάνουν και οι άλλοι που θα σας βλέπουν.
  • Χαλαρώστε από το άγχος της αποτυχίας. Μην απολογείστε όταν δεν πάει κάτι σωστά, αλλά προσπαθήστε να καταλάβετε τον λόγο της προσωρινής αποτυχίας.
  • Μην ντρέπεστε να ζητήσετε βοήθεια. Όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια στις προσπάθειες μας.

δίαιτα

Η επιτυχία στην δίαιτα δεν είναι μια ουτοπία όπως πολλοί νομίζουν ούτε μια διαδικασία για λίγους και καλούς. Μπορεί να γίνει απόκτημα όλων, ανεξαιρέτως.  Ανεξαιρέτως!

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής; Κάντε κλικ ΕΔΩ 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.