Αποκαθιστώντας τα ζυγωματικά και το πηγούνι!

Facebooktwitterpinterest

Άτομα που εμφανίζουν υποπλασία της περιοχής των ζυγωματικών οστών, καθώς και της κάτω γνάθου (πώγωνας), μπορούν να βοηθηθούν ώστε να ανακτήσουν τη συμμετρία των γραμμών του προσώπου τους, με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης στις αντίστοιχες περιοχές (Μεγέθυνση ζυγωματικών / πηγουνιού).

Η τομή για την εισαγωγή του ενθέματος στη περίπτωση της αυξητικής πώγωνος γίνεται συνήθως μέσα από το βλεννογόνο του στόματος ή στη πτυχή του δέρματος, ακριβώς μετά το τέλος του πώγωνος και την αρχή του λαιμού και δεν ξεπερνά σε μήκος τα 3 εκατοστά.

Όμοια, η εισαγωγή ενθέματος για την αυξητική των ζυγωματικών γίνεται συνήθως μέσω τομής στο βλεννογόνο του στόματος. Η επέμβαση γίνεται συνήθως υπό τοπική αναισθησία.

Οι επεμβάσεις αυτές μπορούν να γίνουν από μόνες τους ή σε συνδυασμό με άλλες αισθητικές επεμβάσεις του προσώπου, όπως, ρυτιδοπλαστική, ρινοπλαστική κλπ.

Μετεγχειρητικά, μπορεί να εμφανισθεί οίδημα, περιοχές εκχυμώσεων και δυσκολία στο πλήρες άνοιγμα του στόματος που συνήθως διαρκούν λίγες εβδομάδες.

Πιθανή επιπλοκή μπορεί να είναι η μόλυνση του ενθέματος ή η μετατόπισή του από την ακριβή θέση που τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Η συχνότητα των επιπλοκών αυτών μετριάζεται με την πιστή τήρηση των μετεγχειρητικών οδηγιών.
Τα τελευταία χρόνια, ικανοποιητική αύξηση του όγκου των ζυγωματικών και του πώγωνος, όταν το αισθητικό πρόβλημα δεν είναι σοβαρό, μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση αυτόλογου λίπους που μεταμοσχεύεται στις αντίστοιχες περιοχές υπό τοπική αναισθησία.

Όμοια αποτελέσματα με το λίπος μπορούν να επιτευχθούν με τη χρήση παχύρρευστου ενέσιμου υαλουρονικού οξέως.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.