Πλαστική μετά από απώλεια βάρους.

Facebooktwitterpinterest

Για να κατανοήσετε το αποτέλεσμα μιάς μαζικής απώλειας βάρους, φανταστείτε το σώμα σας σαν ένα μπαλόνι που ξεφουσκώνει σταδιακά. Το δέρμα αρχίζει να χαλαρώνει και να χάνει την ελαστικότητα του. Αυτό συμβαίνει γιατί στην παχυσαρκία το δέρμα τεντώνει υπερβολικά, αλλά μετά μετά από μια μαζική απώλεια βάρους όπως είναι φυσικό χαλαρώνει και κρεμάει. 

Η χαλάρωση του δέρματος μετά από απώλεια βάρους για τις γυναίκες είναι πιό έντονη στους μαστούς που μπορεί να χάσουν το σχήμα τους, δηλαδή να γίνουν επίπεδοι και χαλαροί, στο δέρμα κάτω από τα μπράτσα και μερικές φορές και στους μηρούς. Για τους άνδρες το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το στήθος που σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να προκύψει η χαρακτηριστική εικόνα της γυναικομαστίας. Όταν η απώλεια βάρους είναι ακραία, όπως μετά από βαριατρικές χειρουργικές επεμβάσεις, η χαλάρωση και το κρέμασμα της κοιλιάς είναι το πιό συχνό πρόβλημα σε άνδρες και γυναίκες. 

Εάν λοιπόν υπάρχει πρόβλημα χαλάρωσης μετά απο απώλεια βάρους, μην απογοητεύεστε! Θα πρέπει να κατανοήσετε ότι το παλιό σας δέρμα είναι περισσότερο από αυτό που χρειάζεται το νέο σας σώμα. Πρώην παχύσαρκοι, άνδρες και γυναίκες που έχασαν μαζικά βάρος με δίαιτα ή με βαριατρική χειρουργική, καταφεύγουν πολύ συχνά σε μας για ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους διαμορφώνοντας το σώμα τους αλλά και το πρόσωπο τους.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.