Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Facebooktwitterpinterest

Θεσσαλονίκη, 11 Απριλίου 2014

Προς τον  Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκο

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας επισημάνω την σκοπιμότητα ενίσχυσης των νομικών υπηρεσιών του Π.Ι.Σ που για μια ακόμη φορά εκθέτουν το ανώτατο όργανο του ιατρικού κόσμου.

Στη διαπίστωση αυτή καταλήγουμε με βάση τις παρακάτω ενδεικτικές νομικές αστοχίες διαχρονικά.

Α. Το φθινόπωρο του 2011 όταν όλοι δίναμε τη μάχη για την διατήρηση του 49%-51% στην μετοχική σύνδεση των ιατρείων και τη μη εφαρμογή του Ν. 3919 στους ιατρούς, οι νομικοί σύμβουλοι του Π.Ι.Σ γνωμοδότησαν υπέρ του νόμου, οδηγώντας τα συμφέροντα του ιατρικού κόσμου σε συντριβή.

Β. Στην τελευταία Γενική Συνέλευση, η επεξεργασμένη από τους νομικούς συμβούλους του Π.Ι.Σ πρόταση για την αναθεώρηση της ιατρικής νομοθεσίας, μεταξύ άλλων αστοχιών ενδεικτικά:

1. Διέγραφε την ιδιότητα του Π.Ι.Σ ως επίσημου συμβούλου της πολιτείας.

2. Προέβλεπε εκλογή προέδρου από το Δ.Σ με απλή πλειοψηφία των παρόντων χωρίς καν προαπαιτούμενη απαρτία.

3. Διαστρέβλωνε την αναλογικότητα εκπροσώπησης των ιατρικών συλλόγων στην Γ.Σ. Ενδεικτικά οι εκπρόσωποι Αθήνας και Θεσσαλονίκης που έχουν ως μέλη τους το 55% των ιατρών της χώρας αποτελούσαν το 19% της Γ.Σ.

Γ. Και αναφορικά με το τρέχον θέμα της διενέργειας των εκλογών των ιατρικών συλλόγων σας εξέθεσε εκ νέου καθώς:

1. Δεν επισήμανε ότι κατά το νόμο ρητά προβλέπεται ότι ο χρόνος των αρχαιρεσιών ορίζεται από τα Δ.Σ των ιατρικών συλλόγων και μόνο. Κατά συνέπεια σχετική απόφαση του Π.Ι.Σ είναι εκτός αρμοδιότητάς του.

2. Δεν σας ενημέρωσε ότι η τροπολογία που κατατέθη στη Βουλή διορθώθηκε ως προς τη διατύπωση και δεν άλλαξε την ρητή πρόβλεψη του νόμου για εκλογές τον Απρίλιο αλλά παρέτεινε το χρονοδιάγραμμα μέχρι 31 Οκτωβρίου.

3. Η επίκληση των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκθέτει όλους όσους εκπροσωπούμε τους ιατρούς που εμφανιζόμαστε να δίνουμε προτεραιότητα σε άλλες κομματικές δραστηριότητες, γεγονός που με την απόφασή του το Δ.Σ του Ι.Σ.Θ έμπρακτα αποδεικνύει ότι δεν ισχύει στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, δεν συμμεριζόμαστε τα επιχειρήματα υπέρ του Οκτωβρίου αν και συμφωνούμε απόλυτα ως προς την πρόγνωση του “καλού καιρού” που φυσικά προβλέπεται και για την 11η Μάί’ου.

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι υπήρξε προτροπή προς συναδέλφους να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του Δ.Σ του Ι.Σ.Θ. και εφοδιασμός με σχετικό νομικό υλικό. Αναγκασθήκαμε να προφυλάξουμε από το ατόπημα τους συναδέλφους μας παρέχοντας τους τις νομικές συμβουλές του Ι.Σ.Θ.

Κατά συνέπεια για το καλό όλων μας, ο Π.Ι.Σ. είναι σκόπιμο να αναβαθμίσει την νομική του υπηρεσία και προς την κατεύθυνση αυτή σας υπόσχομαι και την προσωπική μου συμβολή αν, πρώτα ο Θεός, όλα εξελιχθούν ομαλά και μετά τις εκλογές βρεθούμε να συνεργαζόμαστε στο νέο Δ.Σ του Π.Ι.Σ που σύντομα θα εκλέξουμε.

Παρακαλώ ακόμα να δεχτείτε τις θερμότερες ευχές μου για το ΠΑΣΧΑ και να μου επιτρέψετε να κοινοποιήσω την αλληλογραφία μας της 17 Ιανουαρίου 2014.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Dr Αθάνάσιος Εξαδάλτυλος

Πλαστικός Χειρουργός

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.