Μη χειρουργική αναζωογόνηση του προσώπου.

Facebooktwitterpinterest

Μη επεμβατικές θεραπείες

Το προσωπό μας είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο της εμφάνισης μας. Οι αλλαγές που υφίσταται, με την πάροδο των ετών, δεν επηρεάζουν μόνο την εικόνα που προβάλλουμε προς τους άλλους, αλλά και εμάς τους ίδιους. Η διαδικασία της γήρανσης μπορεί να διακριθεί, σε αυτήν που έχει ως αιτία την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και σε αυτήν που οφείλεται στην πάροδο του χρόνου.
Στην πρώτη περίπτωση, η καταστροφή μέρους του κολλαγόνου, η αποδιοργάνωση των ινών του και η εκφύλιση του χορίου του δέρματος, προκαλουν την εμφάνιση λεπτών ρυτίδων, χαλάρωση, δυσχρωμίες, και ενίοτε νεοπλασίες. Στη δεύτερη περίπτωση, λόγω της εκφύλισης & υπολειτουργίας των κυττάρων, έχουμε μείωση του πάχους του χορίου του δέρματος, λόγω ελάττωσης των ινοβλαστών και της μειωμένης αγγειακής κυκλοφορίας,καθώς και μείωση των ελαστικών ινών. Επίσης με την επίδραση της βαρύτητας, προκαλείται μετακίνηση του λίπους και σε συνδυασμό με τη δράση των μυών του προσώπου, και τη χαλάρωση των συνδέσμων , εμφανίζονται οι βαθύτερες ρυτίδες.
Οι μέθοδοι της μη χειρουργικής αναζωογόνησης του προσώπου, είναι: Τα διάφορα ιατρικά Lasers, το χημικό πήλινγκ ( με οξέα φρούτων, τριχλωροασετικό οξύ, ή φαινόλη), η δερμοαπόξεση, η χρήση ραδιοσυχνοτήτων, η χρήση βοτουλινικής τοξίνης ( κοινώς γνωστή ως BOTOX) και τέλος η χρήση ενέσιμων υλικών, όπως το υαλουρονικό οξύ, το κολλαγόνο, CAHA, PLLA, PMMA κλπ.
Η χρήση της βοτουλινικής τοξίνης, (BOTOX), έχει απλουστεύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μείωση των ρυτίδων έκφρασης και την προλήψή τους. Εχει όμως και άλλες χρήσεις, λιγότερο γνωστές. Μπορούμε να ανασηκώσουμε τη γωνία των φρυδιών, δίνοντας θυληκότητα στην έκφραση, να σταματήσουμε την πτώση της γωνίας του στόματος, που αυξάνεται με την ηλικία, να ανασηκώσουμε ελαφρά την παρειά, όταν έχουμε ισχυρή δράση ενός μυός που λέγεται μυώδες πλάτυσμα κ.α. Επίσης ανακουφίζει σε ποσοστό περίπου 70-80% , τα συμπτώματα από σοβαρές ημικρανίες και πονοκεφάλους. Σε αυτήν την περίπτωση γίνεται ειδική εφαρμογή εκτός από το πρόσωπο και σε συγκεκριμένους μυς της κεφαλής και του αυχένα. Η ασθενής λοιπόν αποκομίζει εκτός από το αισθητικό και λειτουργικό όφελος.
Οσον αφορά τη χρήση των ενέσιμων υλικών, για την εξάλειψη ρυτίδων και την αύξηση του τονισμού των ζυγωματικών, των παρειών,των χειλιών, κλπ., είναι εξαιρετικά ασφαλή και με φυσικότατο αποτέλεσμα. Τα ενέσιμα υλικά μπορεί να είναι απορροφήσιμα (διαρκούν από 1-1,5 χρόνο), μακράς διαρκείας ή μόνιμα.
Οι ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια για αναζωογόνηση του δέρματος, σύσφιξη και απώλεια πόντων. Οι νέες εξελίξεις επέτρεψαν σε αυτήν την τεχνολογία, την απλούστερη και ταχύτερη εφαρμογή της. Είναι επίσης πολύ καλή συμπληρωματική θεραπεία μετά από λιπαναρρόφηση.
Τα αποτελέσματα έχουν άμεση σχέση με τη σοβαρότητα του προβλήματος και μπορεί να είναι από μέτρια ως εξαιρετικά. Η ταχύτητα της εφαρμογής των παραπάνω μεθόδων, η δυνατότητα συνδυασμού τους, ο ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας, και η σχετικά μικρή οικονομική επιβάρυνση, τα έχουν καταστήσει εξαιρετικά δημοφιλή, σε όλα σχεδόν τα κοινωνικά στρώματα.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.