Τι είναι το Silhouette soft lift

Facebooktwitterpinterest

Μέχρι πρόσφατα, η μόνη λύση για την ανάρτηση των χαλαρών ιστών στο πρόσωπο ήταν η χειρουργική, δηλαδή η ρυτιδοπλαστική ( facelift). Την τελευταία δεκαετία εμφανίστηκαν αρκετές μη επεμβατικές ή ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι για να πετύχουν αποτέλεσμα παραπλήσιο με το χειρουργικό, χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία. Η μοναδική μέθοδος που ξεχώρισε για την απλότητα της εφαρμογής της και για το άμεσο και φυσικό αποτέλεσμα που προσδίδει είναι η μέθοδος του silhouette Soft. Τα silhouette Soft είναι πατενταρισμένη τεχνολογία ραμμάτων βραδείας απορρόφησης που φέρουν ειδικούς κώνους στην επιφάνειά τους. Παράγονται από πολυγαλακτικό οξύ, πολυμερές του γαλακτικού οξέος, μιας φυσικής ουσίας που απαντάται στα κύτταρα του οργανισμού. Το υλικό, μέσω των αντίθετων κατεύθυνσης κώνων που έχει στην επιφάνειά του, έχει αρκετή αντοχή ώστε να αναρτήσει ολόκληρες περιοχές του προσώπου, όπως τα ζυγωματικά, τις παρειές, το λαιμό, τα φρύδια και να διορθώσει το οβάλ περίγραμμα του προσώπου. Φυσιολογικά διασπάται από υδρολυτικά ένζυμα και διατηρεί το αποτέλεσμά του για περίοδο 12-18 μηνών.

Το μακροχρόνιο αισθητικό αποτέλεσμα των ραμμάτων ανάρτησης δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της αντοχής τους, αλλά της δυνατότητας που έχουν να προσελκύουν νέο κολλαγόνο στην επιφάνειά τους. Το κολλαγόνο αυτό αποτελεί μια extra ενίσχυση στους ιστούς και αποδομείται αργά και βαθμιαία. Τα ράμματα τοποθετούνται βαθιά στο υποδόριο λίπος του προσώπου οπότε δεν είναι ορατά ή ψηλαφητά.

Η διαδικασία είναι απλή, πραγματοποιείται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία. Το μόνο που χρειάζεται είναι ιδιαίτερα επιμελής τεχνική στην εφαρμογή τους. Συνήθως αρκούν 2-3 ζεύγη ραμμάτων για όλο το πρόσωπο. Η τεχνική είναι ασφαλής, αναίμακτη και επιτυγχάνει πολύ γρήγορη επιστροφή στην εργασία και τις κοινωνικές δραστηριότητες. Για το λόγο αυτό δικαίως ονομάστηκε “lunch time facelift”.

Η τεχνική μπορεί να συνδυαστεί και με τις υπόλοιπες τεχνικές αποκατάστασης όγκου στο πρόσωπο, όπως το υγρό Facelift ή η λιπομεταφορά. Συγκεκριμένα πρώτα αναρτώνται με τα silhouette Soft οι χαλαροί ιστοί (ζυγωματικά, παρειές, jowls) και στη συνέχεια προστίθενται υλικά, όπου και εφόσον χρειάζεται.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.