Ρινοπλαστική, μια από τις πιο συχνές χειρουργικές παρεμβάσεις!

Facebooktwitterpinterest

Ίσως να είσαστε δυσαρεστημένοι με τη μύτη με την οποία γεννηθήκατε ή με τις αλλαγές που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου. Κάποιοι μπορεί να υποστήκατε έναν τραυματισμό, ο οποίος κατέστρεψε τη μύτη σας. Η εγχείρηση της μύτης, γνωστή επίσης και σαν ρινοπλαστική, είναι μια από τις πιο συχνές χειρουργικές παρεμβάσεις που εκτελούνται και μπορούν να μειώσουν ή να βελτιώσουν την εμφάνιση της μύτης σας. Μπορεί να αλλάξει το σχήμα της άκρης ή της καμπύλης, στενεύοντας το άνοιγμα των ρουθουνιών, ή να αλλάξει τη γωνία μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους. Μπορεί επίσης να διορθώσει ένα εκ γεννετής ελάττωμα ή τραυματισμό, ή ακόμα και να διορθώσει κάποια αναπνευστικά προβλήματα. Ακόμα και η παραμικρή αλλαγή μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ την εμφάνιση κάποιου, διότι η μύτη είναι το πιο καθοριστικό χαρακτηριστικό του προσώπου και το πιο κεντρικό.

Εφόσον είσαστε αρκετά ρεαλιστικός στις προσδοκίες σας, η ρινοπλαστική μπορεί να βελτιώσει την εμφάνισή σας και να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας. Εάν είσαστε σωματικά υγιείς, ψυχολογικά σταθεροί και αναζητάτε μία βελτίωση της εμφάνισής σας, ίσως είσαστε ο κατάλληλος υποψήφιος για αυτή τη διαδικασία. Αν και η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να επιτευχθεί και σε νεαρές, αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες, το καλύτερο θα ήταν να περιμένουμε μετά την εφηβική ηλικία γύρω στα 14 ή 15 πριν προχωρήσουμε σε μια τέτοια παρέμβαση. Η εξαίρεση σε αυτόν το κανόνα έχει να κάνει με τη σοβαρή εξασθενημένη αναπνευστική λειτουργία. Ο τύπος του δέρματος, η εθνικότητα και η ηλικία θα πρέπει να παίρνονται σοβαρά υπόψη, όταν συμβουλευόμαστε τον πλαστικό χειρουργό μας.

Πληροφορίες

Συνήθης ηλικία υποψηφίου:
18-70 ετών
Προτεινόμενη αναισθησία:
Γενική Αναισθησία
Διάρκεια χειρουργικής επέμβασης:
Aπό 40 λεπτά έως 1.5 ώρα περίπου
Xρόνος παραμονής στο Nοσοκομείο:
Μία ημέρα

Ακόμα και η παραμικρή αλλαγή μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ την εμφάνιση κάποιου, διότι η μύτη είναι το πιο καθοριστικό χαρακτηριστικό του προσώπου και το πιο κεντρικό.

Χειρουργείο μύτης – Σχεδιασμός και Προετοιμασία

Εφόσον έχετε αποφασίσει να κάνετε ρινοπλαστική, θα θέλετε να προγραμματίσετε μία πρώτη επαφή με το γιατρό μας Δρ. Ιωαννίδη. Σε αυτό το σημείο, εσείς και ο πλαστικός σας χειρουργός, θα συζητήσετε τι ακριβώς ελπίζετε να πετύχετε. Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Ιωαννίδης επίσης θα σας κάνει μια κλινική εξέταση και θα αξιολογήσει τη ρινική και λειτουργική ανατομία κοιλότητα και την εσωτερική κατασκευή. Όλες σας οι επιλογές και οποιοιδήποτε παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικασία, θα συζητηθούν. Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, ο Δρ. Ιωαννίδης θα σας εξηγήσει την τεχνική που χρησιμοποιεί, το είδος της αναισθησίας που χρησιμοποιείται και ο υπολογίσιμος χρόνος. Θα σας εξηγήσει πώς η ανακατασκευή της μύτης εμπλέκει τη γλυπτική της ρινικής δομής, συμπεριλαμβανομένου του οστικού και χόνδρινου τμήματος. Αυτή η συζήτηση είναι η ευκαιρία σας να απαντηθούν όλα σας τα ερωτήματα, ιδιαιτέρως όσα αφορούν στα αποτελέσματα που περιμένετε, καθώς και ενδεχόμενες ανησυχίες.

Είναι σημαντικό να πείτε στον Δρ. Ιωαννίδη σχετικά με προηγούμενα χειρουργεία ή τραυματισμούς που είχατε στη μύτη σας. Επίσης, ενημερώστε το χειρουργό σας αν λαμβάνετε οποιαδήποτε φάρμακα, υποκατάστατα, ή αν είσαστε καπνιστής. Συγκεκριμένες οδηγίες στο πώς να προετοιμαστείτε για το χειρουργείο, περιλαμβανομένων περιορισμών στο φαγητό, το ποτό, το κάπνισμα, τα φάρμακα και τις βιταμίνες, παρέχονται από τον χειρουργό σας. Να είστε σίγουροι ότι αν ακολουθείτε όλες τις οδηγίες του γιατρού σας, θα διασφαλίσετε ότι το χειρουργείο σας προχωράει χωρίς περιπλοκές και θα επιτύχετε τα πιο όμορφα αποτελέσματα.

Τεχνικές της ρινοπλαστικής

Υπάρχουν δύο είδη χειρουργείων, η κλειστή τεχνική (και πιο διαδεδομένη) και η ανοιχτή τεχνική. Και οι δύο τεχνικές στα χέρια ενός εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού, όπως ο Δρ. Ιωαννίδης, έχουν υπέροχα αποτελέσματα, διότι μπορεί να επιλέξει ποια είναι η κατάλληλη για κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Επιστροφή στις φυσικές σας δραστηριότητες

Είναι άκρως φυσιολογικό για το πρόσωπό σας να το νιώθετε φουσκωμένο, τη μύτη σας να έχει φαγούρα και να έχετε έναν υποτυπώδη πονοκέφαλο κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας που ακολουθεί μετά την επέμβασή σας. Αυτό μπορεί να ελεγχθεί με απλά παυσίπονα (Depon, Ponstan κ.λπ.) και μέσω αυτών θα εξασθενίσει γρήγορα από μόνος του. Θα χρειαστεί να μείνετε στο κρεβάτι με το κεφάλι σας ανυψωμένο την πρώτη μέρα μετά το χειρουργείο.

Το πρήξιμο και το μελάνιασμα γύρω από τα μάτια σας μπορεί να αντιμετωπιστεί τοποθετώντας κρύες κομπρέσες. Θα πρέπει να παρατηρήσετε μια μείωση του πρηξίματος μετά από λίγες μέρες. Η επούλωση ολοκληρώνεται σε διάστημα 2 έως 4 ημερών.

Υπάρχουν δύο είδη χειρουργείων, η κλειστή τεχνική (και πιο διαδεδομένη) και η ανοιχτή τεχνική. Και οι δύο τεχνικές στα χέρια ενός εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού, όπως ο Δρ. Ιωαννίδης, έχουν υπέροχα αποτελέσματα, διότι μπορεί να επιλέξει ποια είναι η κατάλληλη για κάθε ασθενή ξεχωριστά

Οι περισσότεροι ασθενείς είναι έτοιμοι να σηκωθούν και να κινητοποιηθούν λίγες ώρες μετά το χειρουργείο και να επιστρέψουν στη δουλειά τους ή στο σχολείο μέσα σε επτά με δέκα μέρες. Θα πρέπει να κρατηθείτε μακριά από δραστηριότητες όπως τρέξιμο, κολύμπι, σκύψιμο και σεξουαλικές δραστηριότητες για την πρώτη εβδομάδα. Επειδή αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να αυξήσουν την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι, καθώς και το πρήξιμο, μπορούν να επιμηκύνουν τη διαδικασία ανάρρωσης σε περίπτωση χτυπήματος ή ξυσίματος της μύτης κ.λπ. Σε ασθενείς που φοράνε γυαλιά για να αποτρέψουμε από το να ακουμπούν στη γέφυρα της μύτης, προτείνουμε τη χρήση στηρικτικής ταινίας, έτσι ώστε να επιτρέπουν στους ασθενείς να φοράνε γυαλιά χωρίς να τεντώνουν την περιοχή, καθώς επουλώνεται. Θα πρέπει επίσης να είσαστε προσεκτικοί με ήπιες κινήσεις κατά τον καθαρισμό, χρήση καλλυντικών και πλύσιμο του πρόσωπου και τα μαλλιών σας για τέσσερις εβδομάδες μετεγχειρητικά.

Όλοι αυτοί οι κανόνες θα σας επισημανθούν και κατά τη διάρκεια της μετεγχειρητικής παρέμβασης, μέχρι και την παρέλευση του κατάλληλου διαστήματος μετά το χειρουργείο.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.