Γλυκόζη: Ο Γλυκός μας θάνατος!

Facebooktwitterpinterest

O δρόμος για το αδυνάτισμα και την υγεία αποκλείεται όταν μπούμε σε στέρηση θερμίδων ή λιπαρών, όπως έχει ήδη επισημανθεί. Τόσο η συσσώρευση όσο και η καύση σωματικού λίπους, δηλαδή ο μεταβολισμός της ενέργειας, είναι μια καθαρά ορμονική υπόθεση.

Ο άνθρωπος μπορεί να καίει για κύριο καύσιμο είτε γλυκόζη (σάκχαρο) είτε λίπος. Όσο καίει γλυκόζη, δεν καίει λίπος! Ούτε αυτό της τροφής του, ούτε αυτό που έχει συσσωρεύσει στο σώμα του.

Όσο με τα γεύματά μας προσφέρουμε ικανή ποσότητα γλυκόζης στο αίμα (αυτό που εμείς οι γιατροί αποκαλούμε γλυκαιμικά φορτία), τότε ακόμα κι αν μειώσουμε τις ποσότητες, ελαττώσουμε τις θερμίδες και τα λιπαρά, παραλείψουμε γεύματα, στερηθούμε ή το ρίξουμε και στη γυμναστική, ποτέ το σώμα μας δεν παίρνει το ορμονικό σήμα να αλλάξει καύσιμο: καίει σταθερά αυτό που του δίνουμε, δηλαδή γλυκόζη. Όσο καίμε γλυκόζη για κύριο καύσιμο, μένουμε ορμονικά εγκλωβισμένοι: συσσωρεύουμε λίπος και απομακρυνόμαστε με κάθε τρόπο από την υγεία.

Η ορμονικά έξυπνη διατροφή είναι συνάμα αντιδιαβητική, αντικαρκινική, αντιυπερτασική, αντιφλεγμονώδης, αντιαρρυθμική και αντικαταθλιπτική και συνίσταται στο να αλλάξουμε καύσιμο και να καίμε πια λίπος. Δηλαδή μπορούμε να τρώμε πολύ χορταστικά και νόστιμα -περισσότερο από πριν και με γλυκό κάθε μέρα- αλλά ορμονικά έξυπνα.

Το κλειδί είναι τελειώνοντας τα γεύματά μας να προσφέρουμε λίγη ποσότητα γλυκόζης στο αίμα (αφήνοντας τα επίπεδα σακχάρου σταθερά), οπότε το σώμα μας παίρνει την ορμονική ειδοποίηση και αλλάζει καύσιμο: σταματάμε να του δίνουμε σάκχαρο, οπότε στρέφεται προς το άλλο του καύσιμο, το λίπος, και έτσι κινητοποιεί την καύση λίπους!

Όταν καίμε λίπος για κύριο καύσιμο, καίμε το λίπος της τροφής μας ατελώς (όχι πλήρως, δηλαδή κάθε γραμμάριο λίπους προσφέρει τελικά πολύ λιγότερες θερμίδες από τις 9 που περιέχει) και έτσι τρέφονται ο εγκέφαλος, η καρδιά, οι νεφροί και τα άλλα μας όργανα, ενώ αισθανόμαστε μεγαλύτερη ευεξία και ζωτικότητα .

Ταυτόχρονα καίμε και το λίπος που έχουμε στο σώμα μας, και μάλιστα πρώτο φεύγει το περικοιλιακό. Επίσης αρχίζει να ανακατανέμεται πιο ομοιόμορφα στο σώμα μας το υπόλοιπο λίπος. Το σπουδαιότερο; Επαναφερόμαστε με κάθε τρόπο στην υγεία!
Στα επόμενα άρθρα θα αρχίσουμε  να βλέπουμε τι σημαίνει για τη σωματική, ψυχική και διανοητική μας υγεία αλλά και για τη σιλουέτα μας το να τρώμε γεύματα που προσφέρουν γρήγορα και σε μεγάλες ποσότητες γλυκόζη (σάκχαρο) στο αίμα μας, ακόμα κι αν τα γεύματα αυτά είναι χαμηλών θερμίδων ή λιπαρών.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.