Μπρόκολα, καρότα και πράσο στον ατμό με σάλτσα μαϊντανού

Facebooktwitterpinterest

Η μαγειρική στον ατμό διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά των τροφών

Για 4 άτομα
Λαχανικά
400 g μπρόκολο, μικρά μπουκετάκια
400 g καρότα, χοντρές φέτες ½ cm
200 g πράσο, λεπτές φέτες 1 cm

Βάλτε τα λαχανικά σε ένα σουρωτήρι, σκεπάστε τα και ψήστε τα πάνω από τον ατμό για περίπου 8 λεπτά μέχρι να γίνουν «αλ-τέντε». Προσθέστε τη σάλτσα μαϊντανού.

Ανά μερίδα: 33 kcal, 3 g πρωτεΐνες, 0 g λιπαρά, 5 g υδατάνθρακες

Σάλτσα
½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
100 g σέλερι, μικρά κυβάκια
300 ml ζωμός λαχανικών
½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού λεβίστικο
Μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από βιολογικό λεμόνι
½ – 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (15 %)
Πιπέρι
Αλάτι

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα. Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά μέχρι να ξανθίσουν. Προσθέστε το μισό μαϊντανό και σοτάρετε για λίγο ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το σέλερι, σοτάρετε για λίγο, ρίξτε τον ζωμό λαχανικών και προσθέστε το τζίντζερ, το λεβίστικο και το μοσχοκάρυδο. Σκεπάστε και αφήστε τα όλα να βράσουν για 12 λεπτά. Το σέλερι πρέπει να είναι μαλακό αλλά να δαγκώνεται.
  2. Ρίξτε σε μίξερ το σέλερι, τα υγρά, τον υπόλοιπο μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος και πολτοποιήστε στη μεγάλη ταχύτητα. Ζεστάνετε για λίγο τη σάλτσα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Ανά μερίδα: 43 kcal, 1 g πρωτεΐνες, 3 g λιπαρά, 2 g υδατάνθρακες

Φτιάξτε μεγαλύτερη ποσότητα και βάλτε τη στην κατάψυξη χωρισμένη σε μερίδες: Με αυτήν τη σάλτσα έχετε ανά πάσα στιγμή ένα πικάντικο συνοδευτικό για τα λαχανικά ατμού.

Μπορεί να συνοδευτεί από: Πατάτες βρασμένες με τη φλούδα, ρύζι, κεχρί, πολέντα

 

http://avgi-breastcancer.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.