Προφιτερολ

profiterol

ΥΛΙΚΑ:

Για τα σου:
1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
4 κ.σ. κοφτές βούτυρο
ελάχιστο αλάτι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινη ή μπλε φαρίνα
2 μεγάλα αυγά
1 κουτί σαντιγί

Για τη σως σοκολάτας:
300 γρ. σοκολάτα (κουβερτούρα)
2 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
2 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
λίγη βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σου: 
Βράζετε σε μικρή κατσαρόλα το νερό με το βούτυρο και με το αλάτι.
Ρίχνετε όλη μαζί τη φαρίνα, ανακατεύοντας ώσπου να γίνει η ζύμη σφιχτή.
Τη βάζετε σε ένα μπολ και σε 5 λεπτά προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, ενώ τη χτυπάτε.
Παίρνετε με κουτάλι κομμάτια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.

Τα ψήνετε σε μέτριο προς το δυνατό φούρνο για 25 λεπτά περίπου. Ανοίγετε τα σού αφού κρυώσουν και τα γεμίζετε με σαντιγί ή με κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια.

Σως σοκολάτας:
Κόβετε σε μικρά κομματάκια τη σοκολάτα και τη βάζετε σε μπεν μαρί. Προσθέτετε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος ή το γάλα.
Ανακατεύετε το μείγμα πάνο από ζεστό νερό ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λείο. Προσθέτετε τη βανίλια. Κρυώνετε τη σως σοκολάτας.

Σερβίρετε σε ένα μεγάλο μπολ (ή σε ατομικά), βάζοντας πρώτα τα σού και περιχύνετε με την σως σοκολάτας.
Γαρνίρετε με σαντιγί.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

http://tokouzinakitispareas.blogspot.gr/

Tags:

Trackback from your site.

avatar

Ιάτωρ

Ιάτωρ "ο γιατρός, θεραπευτής" Διαδικτυακό Περιοδικό Υγείας

Επικοινωνία - Ερωτήσεις

Captcha image for Custom Contact Forms plugin. You must type the numbers shown in the image