Προφιτερολ

Facebooktwitterpinterest

ΥΛΙΚΑ:

Για τα σου:
1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
4 κ.σ. κοφτές βούτυρο
ελάχιστο αλάτι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινη ή μπλε φαρίνα
2 μεγάλα αυγά
1 κουτί σαντιγί

Για τη σως σοκολάτας:
300 γρ. σοκολάτα (κουβερτούρα)
2 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
2 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
λίγη βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σου: 
Βράζετε σε μικρή κατσαρόλα το νερό με το βούτυρο και με το αλάτι.
Ρίχνετε όλη μαζί τη φαρίνα, ανακατεύοντας ώσπου να γίνει η ζύμη σφιχτή.
Τη βάζετε σε ένα μπολ και σε 5 λεπτά προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, ενώ τη χτυπάτε.
Παίρνετε με κουτάλι κομμάτια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.

Τα ψήνετε σε μέτριο προς το δυνατό φούρνο για 25 λεπτά περίπου. Ανοίγετε τα σού αφού κρυώσουν και τα γεμίζετε με σαντιγί ή με κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια.

Σως σοκολάτας:
Κόβετε σε μικρά κομματάκια τη σοκολάτα και τη βάζετε σε μπεν μαρί. Προσθέτετε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος ή το γάλα.
Ανακατεύετε το μείγμα πάνο από ζεστό νερό ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λείο. Προσθέτετε τη βανίλια. Κρυώνετε τη σως σοκολάτας.

Σερβίρετε σε ένα μεγάλο μπολ (ή σε ατομικά), βάζοντας πρώτα τα σού και περιχύνετε με την σως σοκολάτας.
Γαρνίρετε με σαντιγί.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

http://tokouzinakitispareas.blogspot.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.