Απαλλαγή από τα προβλήματα των αιμορροΐδων

Facebooktwitterpinterest

 Οι αιμορροϊδες αποτελούν τμήμα τις φυσιολογικής ανατομίας του κατώτερου παχέος εντέρου (ορθού) το οποίο διαδραματίζει ρόλο στον μηχανισμό της κένωσης και της εγκράτειας. Σε ορισμένους ασθενείς ο μηχανισμός αυτός μεταβάλλεται από συχνούς μικροτραυματισμούς με αποτέλεσμα οι αιμορροϊδες να προπίπτουν και να βγαίνουν προς τα έξω ή ακόμα και να αιμορραγούν. Υπάρχουν πολλές χειρουργικές θεραπείες για τις αιμορροϊδες. Ο Δρ.Σ.Χειρίδης γνωρίζει τις υπάρχουσες τεχνικές (Milligan-Morgan, Rubber Band, Ligasure Ligation, THD, HAL κλπ) και επιλέγει την κατάλληλη επέμβαση ανάλογα με το πρόβλημα του ασθενούς. Η συνηθέστερη τεχνική που χρησιμοποιεί είναι η Απολίνωση των Αιμορροϊδων υπό Υπερηχογραφική Καθοδήγηση (Dearterialization) και Πτύχωση του Βλεννογόνου.

Κατά την επέμβαση με υπερήχους, ο χειρουργός Σ.Κ.Χειρίδης τοποθετεί ειδικό πρωκτοσκόπιο που έχει στο άκρο του κεφαλή υπερήχων. Με αυτή μπορεί και ανιχνεύει την ακριβή θέση των αρτηριακών κλάδων οι οποίοι απολινώνονται (ράβονται και σφραγίζονται) σε όποιες από τις κλασσικές θέσεις των αιμορροϊδων (1,3,5,7,9,11) υπάρχει πρόβλημα. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται κάθετη ραφή από μέσα προς τα έξω με σκοπό την πτύχωση του βλεννογόνου και τελικό αποτέλεσμα να ‘μαζέψουν’ οι προπίπτουσες αιμορροϊδες άμεσα με πολύ καλό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Όταν ξυπνήσετε, μπορεί να αιθάνεστε λίγο ζάλη από τη νάρκωση. Κλείστε τα μάτια και αναπνέετε βαθιά. Θα μεταφερθείτε στην ανάνηψη μέχρι να συνέλθετε τελείως.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.