Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών.

Facebooktwitterpinterest

diadimotikoΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation, Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Γονείς των Παιδικών/Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, με θέματα: «Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών. Απαραίτητοι Εμβολιασμοί για το παιδί σας» & «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στην Προσχολική Ηλικία» στον 1ο Βρεφικό, 2ο, 3ο, 6ο Νηπιακό Σταθμό του Δήμου, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013.

 

Το κοινό καλωσόρισε η κα Γεωργία Σταματάκη, Προϊσταμένη Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η οποία έκανε και το συντονισμό της Εκδήλωσης. Η κα Σταματάκη ευχαρίστησε το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας για την πρωτοβουλία αυτής της πολύ σημαντικής ενημέρωσης, τους παρόντες εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, καθώς και όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης. Τέλος, ευχαρίστησε τους Επιστήμονες Ομιλητές για τη συμμετοχή και την πολύτιμη πληροφόρηση που παρέχουν προς τους Γονείς.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής ο κος Παντελής Βλασσόπουλος, ο οποίος κατά το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία του Δήμου με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. στην ενημέρωση των Δημοτών. Τόνισε επίσης,  την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη  διατήρηση του υψηλού επιπέδου των υπηρεσιών των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου. Επίσης, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό, ο κος Ηλίας Μπάρμπας, ΦαρμακοποιόςΑπόστολος , Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

 

Ο πρώτος ομιλητής κος Ηλίας Μπούζιος, Παιδίατρος, Επιμελητής Παίδων «ΜΗΤΕΡΑ», παρουσίασε το θέμα των απαραίτητων Εμβολιασμών για τα παιδιά. Ο κος Μπούζιος τόνισε ότι ο εμβολιασμός είναι αναμφίβολα ο απλούστερος και ο ασφαλέστερος τρόπος να προστατεύσουμε τα παιδιά από σοβαρές παιδικές ασθένειες. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε 20 δευτερόλεπτα ένα παιδί πεθαίνει στον κόσμο από μία ασθένεια που θα μπορούσε να προληφθεί από ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Το Εθνικό Πρόγραμμα συνιστά τον εμβολιασμό για την πρόληψη  17 νοσημάτων, ενώ τα εμβόλια ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα είναι για όλους δωρεάν. Τέλος, επισημάνθηκε η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού, όταν αυτός γίνεται μαζικά, σε σωστή δοσολογία, στην κατάλληλη ηλικία και με αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, πάντα με την καθοδήγηση του παιδιάτρου.

 

Η κα Ελένη Κουλούτζου, Ψυχολόγος, ανέπτυξε το δεύτερο θέμα της Εκδήλωσης, αναφερόμενη στη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στην Προσχολική Ηλικία. Τόνισε τη σημασία της συνάντησης αυτής, καθώς δίνει στους Γονείς την ευκαιρία να αποσαφηνίσουν και να ταξινομήσουν το πλήθος των πληροφοριών που προσλαμβάνουν καθημερινά για το θέμα, κυρίως από το Διαδίκτυο. Με τη σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μπορούν οι γονείς να καθοδηγήσουν τη σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών τους.

κα Κουλούτζου εστίασε με άμεσες συμβουλές στο πώς πρέπει οι γονείς να διαχειρίζονται το μπάνιο και των ύπνο των παιδιών, τονίζοντας τη σημασία της μετάδοσης στα παιδιά της αντίληψης ότι το σώμα μας είναι προσωπική υπόθεση, αφορά μόνο εμάς και δεν πρέπει να το εκθέτουμε σε κοινή θέα. Τέλος, προέτρεψε τους γονείς να απαντούν με ειλικρίνεια και θάρρος στις ερωτήσεις των παιδιών τους, προκειμένου να μην καταστέλλουν τη φυσική περιέργεια των παιδιών η οποία αποτελεί εναρκτήριο παράγοντα μάθησης.

 

Η ενημερωτική Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των Γονέων και των δύο ομιλητών, όπου τέθηκαν πλήθος ερωτήσεων, στοιχείο που καταδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κοινού για παρόμοιες ενέργειες ενημέρωσης.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.