Αδελφοποίηση με στόχο τον Άνθρωπο

Facebooktwitterpinterest

photo_2ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης: Αδελφοποίηση με στόχο τον Άνθρωπο

Παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, ολοκληρώθηκε η Αδελφοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Cornell της Νέας Υόρκης. Την πράξη αδελφοποίησης υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης, Δρ. Νικόλαος Μεζίτης, δίδοντας μια νέα ώθηση δύναμης και δυναμικής στην ιστορία της Ιατρικής και του Ελληνισμού.

Κύριοι στόχοι της αδελφοποίησης είναι η προαγωγή της Υγείας των κατοίκων στις παραμεθόριες νησιωτικές και ορεινές περιοχές της Ελλάδας αλλά και σε ανασφάλιστους κατοίκους όλης της χώρας, η δυνατότητα των νέων συναδέλφων για εξειδίκευση και προαγωγή της περαιτέρω εκπαίδευσής τους στη Νέα Υόρκη, η εξασφάλιση φαρμακευτικών ειδών και αναλώσιμων υλικών για τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία της χώρας, η δυνατότητα Ελλήνων Γιατρών της Ομογένειας για εθελοντική συμμετοχή στα Κοινωνικά ιατρεία της χώρας, η ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ελληνισμού με τη συνεργασία και άλλων φορέων της Ομογένειας.

Η πράξη αδελφοποίησης και η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας των δύο φορέων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας τιμητικής εκδήλωσης βραβείων της Ομογένειας προς το σπουδαίο γιατρό και ερευνητή Γεώργιο Παπανικαλάου, δρομολογεί για πρώτη φορά, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που θα αναδείξουν τον ελληνισμό μέσα από την ιατρική διακονία προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια της κοινής προσπάθειας της Ιατρικής Ομογένειας με τους Γιατρούς της Αθήνας, για κάθε ανασφάλιστο και άπορο ασθενή όπου και αν κατοικεί στη χώρα μας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, μίλησε για το σπουδαίο ρόλο που θα διαδραματίσει η αδελφοποίηση στο επιστημονικό, κοινωνικό αλλά και ανθρωπιστικό επίπεδο, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που δημιούργησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τονίζοντας: «Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου Β’ στη Νέα Υόρκη, που σηματοδότησε την ενότητα των δυο Εκκλησιών, έρχεται με την αδελφοποίηση, η ενότητα των δύο Συλλόγων, για να μετουσιώσουν όλοι μαζί, Εκκλησία και Επιστήμη, την ενότητα απανταχού του Ελληνισμού. Για πρώτη φορά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης θέτουν ένα καινοτόμο λειτουργικό πλαίσιο με στόχο την ένωση των μεγάλων δυνάμεων της Ομογένειας για την ουσιαστική στήριξη των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας αλλά και τη λύση των προβλημάτων των νέων γιατρών της χώρας μας μέσω της Αμερικής. Πιστεύουμε στο έργο που κάνουμε και στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης αυτού του έργου, η ευλογία και η στήριξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αποτελεί πραγματικά φάρο που μπορεί να φωτίσει νέες ατραπούς συνεργασίας του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην ιατρική διακονία και την κοινωνική φροντίδα των ανασφάλιστων και των απόρων ασθενών. Εάν θέλουμε να ενδιαφερθούμε για το τί συμβαίνει στη χώρα μας, πρέπει να το πράξουμε τώρα».

«Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης χαιρετίζει το νέο αυτό πρόγραμμα αδελφοποίησης με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών που αποσκοπεί στην υποστήριξη των Ελλήνων συναδέλφων σε θέματα μετεκπαίδευσης, επαγγελματικού προσανατολισμού και κοινωνικής προσφοράς προς το δοκιμαζόμενο ελληνικό πληθυσμό σε περίοδο κρίσης. Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης έχει μία λαμπρή ιστορία 76 ετών προσφοράς προς την Ομογένεια και παίζει συντονιστικό ρόλο μεταξύ πολλών επιστημονικών οργανώσεων της Ομογένειας. Το παράδειγμα της αδελφοποίησης με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες οργανώσεις τη Ομογένειας στο δικό τους κοινωνικό έργο στην Ελλάδα. Προσδοκούμε ότι θα φέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς τους Έλληνες που βλέπουν έμπρακτά τη συμπαράσταση των ομοεθνών τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ελληνική Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης, Δρ. Νικόλαος Μεζίτης.

«Το ετήσιο συμπόσιο του Δρ Γ Παπανικολάου στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Cornell της Νέας Υόρκης είχε μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων Αμερικανών και ελληνικής καταγωγής που εξήραν την επιστημονική προφορά του αείμνηστου Δρ Παπανικολάου στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας με το Pap Test. Στο πλαίσοα της σπουδαίας αυτής εκδήλωσης η Ομοσπονδία Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά δηλώνει την έμπρακτη στήριξη στην αδελφοποίηση της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών», τόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά, Δρ. Σπύρος Μεζίτης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μίλησαν διακεκριμένοι επιστήμονες για την αναγκαιότητα της πρόληψης, αναφερόμενοι στο έργο του Δρ. Γεώργιο Παπανικολάου. Παράλληλα, τιμήθηκαν με το μέγα βραβείο Δρ. Παπανικαλάου ο γυναικολόγος καθηγητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Cornell ΝY Ιωάννης Ζερβουδάκης, και ο τελειόφοιτος φοιτητής Ιατρικής  ου Πανεπιστήμιου Cornell ΝY Κωνσταντίνος Απριλάκης.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α κ. Πατούλης, προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, την εικόνα του Εσταυρωμένου ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στη συμπαράσταση που επιδεικνύει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ο IOCC στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Cornell University Δρ. William Ledger, ο Γυναικολόγος Δρ. Thomas Caputo, και η Καθηγήτρια της Κυτταρολογίας Δρ. Katherine Hajjar. Την εκδήλωση πλαισίωσαν ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Γ. Ηλιόπουλος, τα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας ΝΥ, πολλοί εκπρόσωποι φορέων και των συλλόγων της Ομογένειας καθώς και πλήθος συναδέλφων γιατρών της Ομογένειας.

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.